Het circus gaat op bezoek bij Oma!

Foto:

Na het succes van het zwartepietenhuis in Oosterhout heeft stichting Centrum voor CircusKunst haar volgende grote project klaar. De voorstelling „bij oma op bezoek” gaat op 15 februari in premiere in verzorgingshuis de Volckaert locatie Buurstede 17.

CircusKunst probeert met al haar activiteiten aan te sluiten bij de actualiteit. Bij oma op bezoek is een mooi voorbeeld hoe de stichting dit doet. Nederland vergrijst. Tot 2040 stijgt het aantal ouderen sneller dan tot nu toe, terwijl de beroepsbevolking daalt. En we worden ook nog steeds ouder met elkaar. Veel mensen blijven lang gezond, maar een deel daarvan heeft zorg of hulp nodig. Dit wordt in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en dagopvang gegeven. Voor deze ouderen worden er activiteiten georganiseerd als muziek, bingo, handwerken, gym, enz. Dit zijn activiteiten binnenshuis. Voor bijvoorbeeld een theatervoorstelling gaan de ouderen eropuit. Dit is echter niet voor alle bewoners weggelegd.
Contact met kinderen is maar voor weinig ouderen in de zorg een mogelijkheid. Als er kleinkinderen zijn, komen die meestal niet zo vaak en behalve een enkel initiatief van scholen/wijkorganisaties om met kinderen naar verzorgingshuizen te gaan, blijft het contact minimaal. Met dit project brengt Centrum voor Circuskunst het theater naar de ouderen en komen ouderen en kinderen weer in contact met elkaar. Na een half jaar trainen gaan 10 jonge artiesten van CircusKunst hun voorstelling laten zien in de verschillende verzorgingshuizen dus ga nu bij je oma op bezoek en kom dan ook kijken naar deze leuke familievoorstelling.
Kom je ook kijken?
De circustheatervoorstelling „Bij oma op bezoek” gaat nu echt bij oma op bezoek en bij opa natuurlijk. De meeste voorstellingen zijn besloten, omdat deze in de verzorgingshuizen plaatsvinden maar er komen ook locaties waar iedereen welkom is bijvoorbeeld op 16 maart in de circuswerkplaats aan de keiweg 119a in Oosterhout.
Kijk op de website „www.circuskunst.nl” voor de datum waar jij samen met je opa en oma, 
moeder en vader naar toe kan gaan want „Bij oma op bezoek” is een echte familie voorstelling.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen