Met carnaval grote tent op de Heuvel

Foto: oosterhout.nieuws.nl

Vóór De Bussel was er de legendarische tent achter de Flora, waar tegenwoordig Pondok Makan Yati is gevestigd. Een tent waar menig Kaaienschijter een gezellige carnavalsavond doorbracht. Toen 26 jaar geleden het theater werd geopend en er achter de Braak werd gebouwd, verdween de tent. Maar wat gebeurt er in het jaar dat De Bussel wordt herbouwd? Juist! Er komt weer een tent! Dit keer niet achteraf, maar gewoon midden op de Heuvel!

“Vroeger kon je dweilen. De hele stad door. Er waren veel buitenaf cafeetjes, denk maar aan de Ponderosa, Koppelpaarden en de Kanonier. Die zijn inmiddels allemaal niet meer open. Jammer, want juist dat dweilen door de stad maakte carnaval zo gezellig!”. Aan het woord is Tony Topouzis van La Cantina en Le Perron. Samen met restaurant De Vrijheid gaat hij een tent wegzetten op de Heuvel tijdens carnaval. En ze pakken het meteen groots aan. Er komt een tent van maar liefst 300 vierkante meter.
Doordat de tent zo strategisch staat opgesteld komen zowel de Grote Optocht als de Kinderoptocht recht voor de deur langs. Bovendien zal ook de Boerenbruiloft op maandag verhuizen van La Cantina naar de tent op de Heuvel. Tony: “Het wordt zeker geen ‘Nix-tent’, zoals de MalleDievenZero afgelopen carnaval was. Er wordt bij ons in de tent wel gewoon bier geschonken. Het is meer een plaats voor de jeugd die normaal naar De Bussel zou zijn gegaan voor de avonden en ouders met jonge kinderen voor overdag. En daar hoort een gezellig pilsje natuurlijk gewoon bij!”.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vergunningsaanvraag. De tent zal op donderdag 12 februari worden opgebouwd en alle dagen met carnaval tot uiterlijk 24.00 uur geopend zijn.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen