Zondag de 30e editie van de Kaaise Dweildag!

Foto: oosterhout.nieuws.nl

Waar zijn zij dan te vinden? U kunt op het carnavalsgeluid afgaan overal in de binnenstad, maar u kunt ook zelf uw dweilroute bepalen langs de deelnemende leuttempeltjes: Bar Salerno, De Kloek, Oud Brabant, Ongewoon, Café-cafetaria Het Bosje, Fever, De Beurs, La Cantina, De Pub, Stammineeke, Club Sweet, De Stapmolen, Hotel café ’t Zonneke, D’n Ondeugd, Serre bij La Cantina. Zij zetten hun deur gastvrij voor u open en in café de Pub is het gratis schminken voor de kleintjes.

Voorafgaand aan het spektakel in de binnenstad vind eerst nog de spectaculaire aankomst plaats van onze Miss Tineke in La Cantina en start daar het voorprogramma om 12:30 uur met Blazerus, de winnaar van de Dweilcup 2014, gevolgd door een optreden van de Koele Band als winnaar van de Kaai Kwèk om 12:50 uur. Dan gaan alle deelnemende dweilbands om 13:11 uur In Defilé (Let op: route verloopt tegengesteld aan die van 2014 i.v.m. koopzondag) vanuit La Cantina via de Mathildastraat over de Keiweg en door de Kerkstraat naar de Markt, waar vervolgens de welbekende meedeiner “Seterse Hei” door alle deelnemers zal worden gespeeld. Op de Markt zal ook wethouder Willemsen aanwezig zijn om de officiële opening van de 30e editie van de Kaaise Dweildag te verrichten. NB: Tijdens het Defilé kan het verkeer enige hinder ondervinden op de Mathildastraat, maar onze verkeersregelaars zijn ter plaatse aanwezig om alles in goede banen te leiden. En zoals gebruikelijk wordt voor de veiligheid de gehele middag de Leijsenhoek afgesloten voor het verkeer.

Dweildag

 

Graag vermelden wij ook hier de deelnemende eetgelegenheden waar u als hongerige dweiler terecht kunt voor een hapje tussendoor of om uitgebreider wat te nuttigen: Grieks restaurant Sirtaki, Eetcafé Nieuw Oosterhout, Grieks restaurant Irodion, Rest. Steakhouse Mex-Tex, Restaurant de Schout, Cafetaria het Bosje, Eeterij D’n Bal, Eetcafé Broeder Beer, Eeterij de Verbeelding, Frietfeest.NL (kraam), Loempia.NL (kraam), Grieks restaurant Akropolis, Delicious Broodjeszaak, Five Stars Casino, Restaurant By Pascal, Frituur Eethuis de Loewe, Rippi’s Hotdogs en Stroopwafel Koning (beide laatsten in de tent bij La Cantina).

Vanaf 18:00 uur zullen alle kapellekus zich weer verzamelen in La Cantina, waar om 18:25 uur Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XII van Kaaiendonk met groot gevolg zal arriveren. Dan zal in de grootse finale bekend worden gemaakt welke band de trotse winnaar zal zijn van de “Jan Melis Publieksprijs 2015” en welke kapel zich een jaar lang winnaar mag noemen van de “Kaaise Dweilcup 2015”. En dan is het nog steeds niet ‘gedaan’; als uitsmijter van de dag zal ons aller Oosterhoutse zanger “Jaantje” u nog één keer proberen te verleiden om in polonaise de dag hossend en dweilend af te sluiten.

Dit evenement is natuurlijk niet te organiseren zonder de steun die wij mogen ontvangen van onze trouwe sponsoren: zonder hen geen Kaaise Dweildag. Naast de al eerder genoemde deelnemende cafés en eetgelegenheden zijn onze sponsoren: Party-service Vermeulen, Veiligheidscentrum Oosterhout, Kamer 52, Bluekens Truck en Bus, APK-Punt, de Oosterhoutse Feestwinkel, Garage Bedrijf Gerard Braat, All WWW, Groenrijk Oosterhout, E-Vapor, Maarten de Bruin Reclame, Van Leeuwen Container Service, Gemeente Oosterhout, Minneboo Dance & Partycenter, van Delft verhuur, VIP-Limo.nl, Bunker Centrale, Parkfeest, Weekblad Oosterhout, Ruud Schoenmakers Tentenverhuur, Loretta’s Broodjesservice, Rob van Dijk Geluid, ORTS, Intersport Geerts, Oxalis bloemen, Gall en Gall – Arkendonk en Schapendries, Harry Van Aperloo Fotografie, Hema Oosterhout, Smits Kleding, Brasserie Arendsnest, Cynthia’s Nail Art, Kapsalon Yes-Salons, Holgrefe, Sport 2000 , Frans Jansen elektro & verlichting, Schoenmaker Arkendonk.

Ook dank aan gemeente medewerkers, Verkeersregelaars en Tony Topouzis van La Cantina.

Maar heel eerlijk gezegd gaat onze allergrootste dank uit naar al die vrijwilligers die met hun tomeloze enthousiasme en inzet dit geweldige dweilfestijn tot een grootse happening maken. Wij zijn ontzettend blij met jullie!! En niet te vergeten Opperspreekstalmeester Gerard Oomen.

Alle informatie die u in bovenstaande nog mist is te vinden op onze website  www.kaaisedweildag.nl  , daar krijgt u al een hartverwarmende impressie van het feest aan de hand van talloze foto’s van vorige edities.

Kom aanstaande zondag naar Kaaiendonk voor het grandioze festijn, al een generatie lang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen