Blog 14 van Natasja: “Ik kan in 3 maanden op gezond gewicht komen!”

Foto: Natasja van de Afvalrace

Sinds 14 weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 14e blog van Natasja.

Lieve volgers en lezers,

IMG_1782Alweer de 2de blog van het nieuwe jaar en ik kan zeggen, het sporten gaat weer lekker. De thuistraining die ik nu doe is best zwaar. Mijn man coached me hier nog steeds iedere dag in. Alle tijden die ik thuis tijdens de training doe, zijn netto. Dat betekend dat als het een keer wat minder gaat en ik 2 seconden extra rust pak, die 2 sec ik alsnog uit moet gaan voeren. Hij is best streng ;-).


Afgelopen week, heb ik op woensdag de bootcamp gevolgd. Helaas was ik zondag verhinderd, maar aankomende zondag niet. De bootcamp ging erg goed, ik kan steeds meer oefeningen mee doen. De heuvel op rennen ging best goed, naar beneden nog niet. Er komt teveel tegendruk dan op mijn enkel. Een heuvel met loszand, durf ik ook nog niet te rennen. Ik heb van Ferdy nog een oefening gehad, om mijn enkel verder te trainen.

Op donderdag heb ik de fitheidsscan gehad, bij fysiotherapie de Warande. Erg leuk om Jois weer te zien. Ik had mijn zoontje Jovanni meegenomen, want die had wel eens zin om te kijken bij het sporten. De scan ging erg goed en ben ook erg blij met het resultaat.

  • Mijn conditie is al voldoende.
  • Mijn knijpkracht is al meer dan voldoende.
  • Mijn gewicht is gezakt en ik van nu nog onder de categotie licht verhoogd risico.
  • Volgens Jois is het mogelijk om in de komende 3 maanden op een gezond gewicht te komen
  • Mijn vetpercentage is nog steeds te hoog, vooral rond mijn buik. Helaas zal dit ook niet helemaal meer weggetraind kunnen worden, hoe hard ik ook mijn best doe.

Jois gaf aan als ik mijn streefgewicht bereikt heb naar de huisarts moet, na een jaar gewicht stabiel zou ik aanmerking komen voor een buikwandcorrectie.  Vanwege het weer (harde wind en regen) is de runningtherapie niet doorgegaan.Vrijdagochtend heb ik een stuk hard gelopen, ongeveer 2.4 km. Helaas heb ik nog niet zo’n handige app die het kan berekenen. Volgende keer zal ik met tijden en afstanden komen. Al met al, het was de eerste keer dat ik zo op pad ben gegaan. En belangrijker nog, geen problemen met enkel gehad. Al twijfel ik nog wel aan mijn conditie, want wat schiet mijn adem snel omhoog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen