Lekker smullen bij De Beren op de Markt

Foto:

Het restaurant zit al een jaar of acht op het mooiste plekje op de Markt in Oosterhout waar je vanaf je tafel een prachtig uitzicht hebt op de statige St. Jansbasiliek. Onlangs kreeg dit bijzondere restaurant niet alleen een nieuwe eigenaar maar ook een compleet nieuw interieur. We hebben het hier over Restaurant De Beren Oosterhout. Oosterhout.nieuws.nl nam een kijkje en sprak er met de ‘nieuwe’ eigenaar: Erik Oomes

“Nou, eigenlijk ben ik hier ook weer niet nieuw hoor” lacht Erik. “Ik ben hier namelijk jaren geleden al begonnen. Eerst was het nog als een bijbaantje, later ook nog 4½ jaar als manager.” In oktober 2015 – Erik werkte toen een tijdje als manager van Restaurant De Beren in Barendrecht – kwam de vraag van het hoofdkantoor of hij geen interesse had in het overnemen van de zaak in Oosterhout. Hij hoefde er niet lang over na te denken. “Eigenlijk wel gek, want ik had vroeger eigenlijk nooit de ambitie om in de horeca te blijven werken….en dan heb je opeens je eigen zaak.” aldus een trotse Erik, die al jaren met veel plezier werkt binnen het concept van De Beren.

beren2

Erik legt uit: “Bij De Beren geniet je op een laagdrempelige manier van heerlijke vlees- en visgerechten die vakkundig bereid worden op de grill. We staan bekend om de kwaliteit en versheid van onze producten waar wij iedere dag mee werken.”

Uit een blik op het menu blijken inderdaad de ruime keuze en zeer betaalbare prijzen waarmee De Beren haar naam gevestigd heeft. Zo zien we al een driegangen keuzemenu voor € 19,50. “Bij De Beren vinden we dat we er moeten zijn voor iedereen, jong en oud, groepen, families, gezinnen met kinderen, noem maar op. Gewoon gezellig en informeel.”

beren3

Natuurlijk zijn er ook specialiteiten: “Omdat onze beroemde spare ribs naar eigen Berenrecept worden gemarineerd, vind je de unieke smaak van onze ribben nergens anders. Onze heerlijke kip of varkenshaas saté, onze vernieuwde Burgers in 5 varianten en het voortreffelijk rundvlees van Zuid-Amerikaanse runderen zorgen voor de topkwaliteit die kenmerkend is voor de keuken van De Beren.” aldus Erik.

Naast het nieuwe interieur wordt ook aandacht besteed aan het prachtig gelegen grote terras voor de zaak. “Hopelijk komt er binnenkort een grote luifel met windschermen en verwarming zodat onze gasten het hele jaar een terrasje kunnen pikken. Want je bent natuurlijk ook welkom om binnen of buiten te komen borrelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een uitgebreide kaart met speciaalbieren en verwenkoffies.

beren4

De maand maart is uitgeroepen tot burgermaand. Alle burgers worden geserveerd voor slechts € 8,50. “En daar heb je echt een hele maaltijd aan” zegt Erik, die hoopt dat vele Oosterhouters de komende tijd een kijkje en een hapje komen nemen in zijn compleet vernieuwde restaurant. “Doen hoor” besluit Erik, “wij zullen er voor zorgen dat je hier een gezellige en smakelijke tijd hebt.”

Reacties

article
12230
Het restaurant zit al een jaar of acht op het mooiste plekje op de Markt
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20160309/lekker-smullen-bij-de-beren/
2016-03-09T09:10:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2016/03/08141040/beren1.jpg
Nieuws, Zakelijk