Keuze tracé N629 Oosterhout-Dongen bekend

Foto: archief oosterhout.nieuws.nl

Burgemeester en wethouders van Oosterhout spreken hun voorkeur uit voor het tracé Bundeling Noord van de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Bundeling Noord geniet ook de voorkeur van het college van B en W van de Provincie en van de gemeente Dongen. De aanpak van de N629/Heistraat/Westerlaan is een samenwerking tussen de Provincie en de gemeenten Oosterhout en Dongen.

Het college van B en W legt dit voorgenomen besluit voor aan de gemeenteraad, nadat ook inwoners, bedrijven en belangenorganisaties hun mening hebben kunnen geven over het tracé.

Nadat vijf alternatieve tracés in kaart zijn gebracht wordt nu door het college de voorkeur uitgesproken voor de variant die vanaf de aansluiting Provincialeweg in Oosteind, langs het toekomstige bedrijventerrein Everdenberg-Oost en vanaf daar parallel aan de noordzijde van het Wilhelminakanaal richting  Dongen loopt. Net ten westen van Dongen wordt het kanaal gekruist via een nieuwe brug om aan te kunnen sluiten op het kruispunt met de Steenstraat (Tichelrijt). Volgens gemeenten en provincie biedt dit alternatief de beste oplossingen voor zowel de verkeers- als de leefbaarheidsproblematiek. De raad wordt per brief geïnformeerd over het voorgenomen besluit. Op 21 maart wordt hierover een informatiebijeenkomst gehouden in Oosteind. De provincie Noord-Brabant verspreidt een persbericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen