Hier was de wil om te winnen bij SCO/TOFS!

Vrijdagavond 11 maart werd door de selectie van SCO/TOFS Zondag 1 & 2 het actieplan achter open deuren besproken. Het teamavondje in hartje Oosterhoutse horeca heeft geen windeieren gelegd. Op zondag 13 maart wist zowel het tweede als het eerste zondagteam van SCO/TOFS de punten op Sportpark de Elskens te houden. Zondag 2 ging met een 2-0 overwinning op Beek Vooruit Zondag 2 aan de haal. Later op de middag werd hun grotere broer door SCO/TOFS met 4-2 naar huis gestuurd.

Vorige week tegen Advendo schreven we nog, dat de wil om te winnen soms ver te zoeken was. Deze week was de wil er zeker wel. Op een zonovergoten Sportpark de Elskens was het de dag van ‘SCO/TOFS tegen Beek Vooruit’: zowel het tweede als het eerste zondagteam van Prinsenbeek kwam op bezoek om zes punten mee naar huis te nemen. Dat pakte gelukkig anders uit, want na de 2-0 winst van SCO/TOFS Zondag 2, wist ook Zondag 1 de punten in Oosterhout te houden! Op een doordeweekse vrijdagavond is het plan in de Klappeijstraat gesmeed, blijkbaar. Magic Bites, een paar (golden) strikes bij Merlijn en een fris shotje bij Café de Stapmolen en Club Sweet hebben wonderen gedaan, tijdens het teamuitje van de selectie.

Al binnen vier minuten wist Jordy van Wijnen een slappe terugspeelbal van de verdediging van Beek Vooruit als prooi binnen te halen. Floriaan van Wijnen kon de bal uit de klauwen van de keeper houden en wist de bal richting broer Jordy te tikken, die daar dankbaar gebruik van maakte. Joep Bulkmans, jongeling bij Beek Vooruit, kon in de 18e minuut gelijk maken, en schoot de bal mooi diagonaal in. Met een gelijke stand ging men de rust in.

Kort na rust was het wederom raak voor SCO/TOFS. Na amper vijf minuten spelen wist Jordy wederom het net te raken, ditmaal middels een kopbal op aangeven van Nick van Kolck. De voorsprong was echter van korte duur, want drie minuten later kwam Beek Vooruit weer langszij. SCO/TOFS liet het daar niet bij zitten, en wist dat het gezien het spelbeeld drie punten binnen moest weten te halen. De beide broertjes Schalk van Beek Vooruit ontbraken vandaag. Zij bekeken de wedstrijd van hun broer Alex Schalk in Schotland, die in het bekerduel (finale) van zijn club Ross County tegen Hibernian de winnende wist te scoren. Reden te meer om nu door te pakken. Floriaan van Wijnen scoorde een paar minuten later, in de 55e minuut, met een fraaie streep vanaf ruim 30 meter. Wat een fraaie goal! Tom Rijvers, in de tweede helft in de ploeg gekomen voor Chris van der Woel, wist in de 69e minuut de 4-2 aan te tekenen, op aangeven van Thomas Vergunst. Dit bleek uiteindelijk ook de einduitslag te zijn.

Zondag 20 maart speelt SCO/TOFS uit tegen Veerse Boys, Sportpark Veerse Boys, 14.30 uur.

wedstrijdverslag: Joost Mutsaers