Blog 23 van Chris: “De échte Afvalrace moet nog beginnen!”

Foto: Bianca Dijck / Flits & Klik

Sinds 23 weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 23e blog van Chris.

Als je moed vindt dwars door de pijn te gaan
valt de last minder zwaar en ontstaat er ademruimte

Hallo blog lezers.

Fijn dat jullie allemaal weer de moeite hebben genomen om mij blog te lezen.

Sorry dat hij zo laat pas online komt dit komt omdat ik mij vergist heb in de datum want ik had het blog al gemaakt voor volgende week. hier zit een leuk filmpje bij trouwens. Deze week ga ik iets vertellen over de manier hoe ik momenteel aan het trainen ben. En heb er een leuke foto bij gevoegd. Ik ga er niet teveel op in want heb jullie vorige week hier ook al het nodige over verteld.

Als je niet beweegt, dan sta je stil

Ik sport nu gemiddeld 2 à 3 uur per dag. Momenteel gaat het eerder naar de 2 dan de 3 uur. Ik begin elke ochtend met 15 keer opdrukken als ik wakker word. Daarna of werken of sporten. Al moet ik zeggen dat het werk van een verpleegkundige ook redelijk op top sport lijkt. Ik fiets gemiddeld 1 uur per dag en ik loop gemiddeld 1 uur per dag . daarnaast ben ik ook druk met krachttraining dit is vaak om de dag 1 uur. Aan het einde van de dag voor ik ga slapen druk ik mij nogmaals 15 keer op.  Zoals jullie al hebben kunnen lezen in mijn vorige blog.

Deze week heb ik ook 1 dag totaal niet gesport want ik ben lekker met Bianca naar een privé sauna geweest in Zeeland voor een middag. Ohh wat was het daar lekker. In de ochtend mijn horloge afgedaan zodat ik totaal niet kon zien wat ik bewogen of gedaan heb die dag. Gewoon lekker even niks na al die zware weken van verdriet en onmacht. Even voor de blog lezers die het gemist hebben mijn schoonvader is een paar weken geleden plotseling overleden aan een hartstilstand.

Als ik naar de voeding kijk dan eet ik momenteel best veel. Natuurlijk alleen maar gezonde voeding op 1 dag na dan neem ik altijd nog iets slechts/lekkers. Wat ik gemerkt heb de afgelopen periode dat ik steeds minder voeding op kan. en dat het verzadigingsgevoel eerder bereikt is dan vroeger.  De spier opbouw neemt nog steeds toe het verliezen van gewicht gaat momenteel zeer traag ongeveer 0,5 kg per week. dit zou veel meer kunnen zijn als ik minder zou eten. Maar dan is het natuurlijk niet meer gezond want dan ben ik mijn lichaam juist aan het afbreken en de kilo’s die ik dan verlies zitten er weer zo bij als je minder gaat sporten of meer gaat eten.

Ik heb die knop nu ook voor mezelf omgezet in mij hoofd. Want ik wilde nog steeds zoveel afvallen per week als in het begin van de afvalrace alleen hou ik dan mezelf en jullie voor de gek. Ik vind dat de afvalrace straks pas echt gaat beginnen. Want ik ben er van overtuigd dat iedereen kan afvallen. Het is alleen straks de kunst om het zo te houden. Wat de toekomst gaat brengen wil ik hier nog niet kwijt hiervoor gebruik ik het finish gala van de afvalrace voor. Dus als jullie allemaal komen dan zijn jullie gelijk van mij plannen op de hoogte.

Vandaag nog een leuk momentje meegemaakt ik stond op de vuilstort in Oosterhout en werd daar aangesproken door een vrouw. Zij wilde graag weten hoe het met mij was en ze gaf mij een compliment waar ik mee bezig was. Ze begon tegen mij te praten of ze me kende maar ik wist totaal niet wie zij was. Dus toch maar voorzichtig gevraagd wie zij dan was en waar ze mij van kende. Nu zij ze: “Van je blogs natuurlijk!”. Zij was zelf ook aan het proberen om af te vallen alleen het lukte niet zo goed bij haar. Want zij had problemen met de voeding en de discipline om te sporten. Toen heb ik haar verteld wat ik zoal doe en dat ik goede begeleiding krijg bij dit alles van EDJ Sports. Zij vertelde ook dat ze om de 2 weken met een groepje vriendinnen gaat sporten en dat mijn blogs dan altijd het gesprek zijn van die avond. En dat de verschillende recepten die ik op mij blogs had gezet ook allemaal gekookt zijn door hun. Ook vertelde ze mij dat ze allemaal gemotiveerd worden door mij blogs. en toen kreeg ik me toch een rood hoofd. Want ik had niet echt door dat de blogs zoveel deden bij sommige mensen. Via deze weg wil ik jou voor je mooie worden nogmaals bedanken en je weet nu als ik het kan dan kan iedereen het. Want waar een wil is ,is een weg. En jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom op 1 april tijdens het gala van de afvalrace. 

Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn

ericdejong

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen