Blog 23 van Natasja: “Ik kan gewoon meedoen met de Kaaienloop!”

Foto: Afvalrace Natasja

Sinds 23 weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 23e blog van Natasja.

Hallo lieve bloglezers,

Afgelopen week weer een lekker standaard weekje trainingen gehad. Mijn personaltraining heb ik omgegooid voor een extra bootcamp, dus ook deze week weer de nodige calorieën verbrand.

De blogopdracht van deze week:  “Hoe train ik anders dan in het begin?”.

Ik begin met de runningtherapie die ik heb gevolgd via Jois van Fysiotherapie De Warande. Ik weet nog goed dat ik de eerste les gestart ben op mijn Nikes, gewone sportschoenen. Gelijk het advies en ook van mijn personal trainer Ferdy gekregen om voor goede sportschoenen te gaan. Dit was al meteen mijn eerste cadeau. Bij de runningtherapie ben ik begonnen met ‘lantaarnpalen rennen’. Het begon met enkele en elke les kwam er wat bij. Toen werden het huizenblokken en gevolgd door zo lang mogelijk vol te houden. Tussendoor nog een mindsettingsles, waarbij ik verschillende snelheden heb moeten lopen op tijden, waarbij ik tussendoor niet mocht gaan lopen. Jois zei tegen mij, dat ik met de Kaaienloop mee kon doen, als deze zou starten. Ik heb Jois voor gek verklaard, maar helaas voor mij heeft ze gelijk. Waar ik in het begin nog bekaf was met lantaarnpalen rennen, ren ik nu 5.1 km met een gemiddelde snelheid van 8.4 km per uur.

Dan de trainingen van mijn personal coach Ferdy Ligtvoet. Zoals op hun website al aangegeven staat: “Iedereen kan meedoen ongeacht, wij houden rekening met mensen met weinig conditie”.  En dit klopt zeker. De trainingen zijn erg zwaar en ze worden ook echt niet lichter als je langer mee doet en meer conditie heb opgebouwd In het begin lukte mij nog niet eens om het stukje hardlopen vol te houden. Meestal een afstand van ongeveer 500 meter. Na dit stukje hardlopen gingen we gelijk verder met warming-up oefeningen, in het begin lukte het me nog niet om al deze oefeningen mee te doen. Nu wel en nog wel kletsend ook. Ook een andere oefening zoals opdrukken, lukte het in het begin niet verder dan 3 te komen en op de knietjes. Kan ik het tegenwoordige kletsend en in 1 lengte en afhankelijk van mijn eventuele spierpijn die ik nog steeds af en toe heb veel vaker.  Dit zijn maar enkele voorbeelden. De training is hetzelfde gebleven, echter je lichaam kan meer aan. Door het sporten heb ik een controleerde ademhaling gekregen en door mijn betere conditie krijg ik die ademhaling ook snel weer naar beneden.

Zoals in mijn vorige blog al aangegeven zijn er nu een aantal superaanbiedingen die je nog kan boeken tot 31-3 bij Gezond Anno Nu.

  • 10 rittenkaart bootcampen, 10 weken geldig voor € 55,-
  • 3 maanden onbeperkt bootcampen voor € 85,-
  • 4 maanden onbeperkt bootcampen voor € 95,-
  • Personal training voor 3 maanden 1 keer per week voor € 140,-

Heb je geen zin om wekelijks te sporten, maar wil je wel een keer bootcampen. Doe dan mee op zaterdag 19 maart speciaal voor het goede doel Alpe d’Huzes. Meer informatie hierover volgt op oosterhout.nieuws.nl.

Groetjes,

Natasja

  • KLIK HIER voor de speciale zomeractie van GezondAnnoNU
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen