Workshop stemmen voor verstandelijk beperkten

Stempas 2017
Stempas 2017
Foto: oosterhout.nieuws.nl

Op 15 maart 2017 zijn er landelijke verkiezingen voor de tweede kamer. Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben nog nooit gestemd. Om allerlei redenen. Heel vaak omdat ze daar niet de juiste informatie of onvoldoende ondersteuning bij gekregen hebben.

Tweede Kamerverkiezingen

Op 6 maart organiseert Prisma, MEE Brabant Noord en de Gemeente Oosterhout een workshop om mensen met een verstandelijke beperking beter voor te bereiden op die Tweede Kamerverkiezingen, van woensdag 15 maart. De workshop gaat in op de volgende vragen:

  • Wat doet de Tweede Kamer?
  • Waarom is het belangrijk om te stemmen?
  • Hoe kies ik de partij die bij mij past?
  • Hoe moet ik stemmen?

Burgemeester is erbij!

De workshop worden gehouden op maandag 6 maart tussen 18.30 en 20.00 uur in Activiteitencentrum Griegstraat aan de Griegstraat 30 (Oosterheide). Vanaf 18.30 uur is er een inloop, koffie en/of thee wordt aangeboden. Om 19.00 uur zal de voorzitter van het stembureau, Burgemeester Huisman van de Gemeente Oosterhout, een inleidend praatje houden. De workshop is gratis. Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Op de locatie is een proef stemlokaal ingericht met een stemhokje, een stembus, rood potlood en een loep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen