Informatieavond herinrichting Pieter Oudlaan

Foto: oosterhout.nieuws.nl

Op dinsdag 7 maart houdt de gemeente Oosterhout bij basisschool De Duizendpoot een tweede informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Pieter Oudlaan. Wij nodigen u van harte uit om vanaf 19.00u aanwezig te zijn bij de presentatie van het aangepaste ontwerp. De medewerkers van de gemeente geven een toelichting op het nieuwe ontwerp en de wijzigingen die zijn aangebracht aan het ontwerp dat op 19 januari is getoond. Na de presentatie is er gelegenheid om te reageren en vragen te stellen.

Wat heeft de bijeenkomst van 19 januari opgeleverd?

De noodzaak om de Pieter Oudlaan op te knappen werd door de bewoners onderschreven. De wortelopdruk levert gevaarlijke situaties op en de bestrating is aan vervanging toe. Het weghalen van de 7 bomen aan de woningzijde om dit op te lossen leverde nauwelijks discussie op. Datzelfde gold ook voor de keuze om een kleinere boomsoort terug te planten. Dat wordt de sierkers “Prunus Serrulata Sunset Boulevard”.

De indeling van de rijbaan en de parkeerplaatsen behoefde nog wel de nodige aandacht. Vooral de vrees voor verkeersonveilige situaties heeft ertoe geleid dat er diverse veranderingen aan het ontwerp zijn doorgevoerd. Aan het nieuwe ontwerp liggen onder andere de volgende uitgangspunten ten grondslag:

  1. Woonerf functie behouden: o.a. stapvoets rijden en parkeren in aangeduide vakken;
  2. Tweerichtingsverkeer handhaven, zodat de zijstraten niet ook aangepast hoeven te worden;
  3. Vergroten groeiruimte voor de bomen aan de waterkant, omdat aan deze bomenstructuur een grote waarde wordt toegekend;
  4. Parkeercapaciteit behouden;
  5. Pieter Oudlaan en zijstraten toegankelijk houden voor de huisvuilophaaldienst.

Met deze uitgangspunten en de reacties die bewoners op het eerste ontwerp hebben gemaakt is er een nieuw ontwerp gemaakt. Dit sluit waarschijnlijk beter aan op de behoeften van de bewoners.

Planning vervolgproces

In maart wordt de definitieve inrichtingstekening gemaakt en door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Daarna sturen wij die tekening naar de bewoners van de Pieter Oudlaan en wordt die tekening ook op de gemeentelijke website geplaatst.

De bomen worden vóór 15 maart gekapt, want er zijn geen bezwaren ingediend tegen de vergunning. De rest van de werkzaamheden wordt naar verwachting uitgevoerd in mei en juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen