Michael Pannekoek West-Brabants kampioen judo

Quinten Vrieze in actie voor de tweede plaats

Zondag 5 maart werd in Wouw voor de 19e keer de Open West Brabantse judo kampioenschappen georganiseerd door de Roosendaalse judovereniging De Kroeven ‘82. Met meer dan 700 judoka’s een sterk bezet toernooi met o.a. veel clubs uit België, Engeland, Luxemburg en van boven de rivieren in sporthal de Omganck te Wouw. Michael Pannekoek van Bliemer Arashi Sport werd Open Westbrabants kampioen. Patrick Pannekoek miste nipt de titel, hij won het zilver net als Vera Wandel en Quinten Vrieze.

Succes voor de broertjes Pannekoek

Halverwege de ochtend kwam Quinten van Os in de -18 jaar niet ver. De gebroeders Pannekoek wisten wel succes te boeken. Met ieder 5 wedstrijden wisten ze het goud en zilver te pakken! Michael werd kampioen door broer Patrick met houdgreep te verslaan.

Zilver voor Vera Wandel

Vera Wandel wilde haar titel van vorig jaar verdedigen, maar kwam in de finale een kanshebber voor de Nederlandse titel tegen, de kampioen van Noord-Holland uit Amsterdam, en liep in een perfecte heupworp. Wel werd gewonnen tegen de kampioen van Midden Nederland met Ippon. Uiteindelijk won ze toch zeer mooi als lichste meisje het zilver. Volgende week voor haar de Nederlandse kampioenschappen in Tilburg.

Ook zilver voor Quinten Vrieze

Christhoper Verschure had opnieuw een zware tegenstand in zijn poule, maar Quinten Vrieze knalde er in zijn poule meteen 2 zware jongens met een overname tegen de mat! Ook een Engelsman moest er aan geloven. Helaas werd de finale verloren tegen een grote jongen die dan ook overtuigend kampioen werd. Quinten Vrieze pakte na Kaatsheuvel en Rijen opnieuw een 2e plaats.