Nieuwe musical Mgr. Frencken College: ‘Rydell High’

Foto: Mgr. Frencken College

De nieuwe Frencken musical is in april in theater de Bussel in Oosterhout te zien. ‘Rydell High’ wordt uitgevoerd door meer dan honderd leerlingen én personeelsleden van de school, ondersteund door een live-band, een groot koor en dansgroep.

Record aan deelnemers

Muziekdocent Marieke Migchielsen is nu al trots op de hele cast: “Het niveau van de deelnemers is erg hoog dit jaar, en iedereen is heel geconcentreerd bezig met zijn of haar taak. Ook leuk om te zien dat er dit jaar een recordaantal personeelsleden én oud-docenten meedoet. En ik ben erg blij met hoofdrolspelers Thomas Gerrits (Danny) en Chaya Chlepas (Sandy). Zij tillen het niveau naar een hoger level met hun spel en prachtige zang!”

Zesde MFC Musical

‘Rydell High’ is de zesde musical productie van het Mgr. Frencken College. Na eerdere successen zoals bewerkingen van ‘Sister Act’, ‘Chicago’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’, kiest het Frencken College nu voor deze swingende feelgood musical bomvol hits uit de jaren zeventig. Achter de schermen wordt o.l.v. Jeroen Veenstra hard gewerkt aan het decor. Muziekdocent Peter Kuijsters begeleidt het koor en de band en Gerwin Krijnen zorgt voor de choreografie. Al voor de zomervakantie 2016 werden de audities gehouden, en vanaf september zijn de acteurs, dansers, het koor en de band al hard aan het repeteren. 

Bewerking van Grease

De musical Rydell High is een bewerking van ‘Grease’. Dé tophit uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John. We volgen het liefdesverhaal van Danny en Sandy, die een schooljaar lang om elkaar heen draaien, bijgestaan door de eigenzinnige Pink Ladies en de stoere T-Birds. Danny heeft zich tijdens de zomer kwetsbaar opgesteld tegenover Sandy, maar eenmaal terug op school lukt het hem maar moeilijk om zijn stoere imago te laten varen en het hart te winnen van Sandy. Niet alleen de bekende hits als ‘Summer nights’ en ‘ Greased lightning’ passeren de revue, ook recentere hits van 21 Pilots en Christina Aguilera zijn vertegenwoordigd.

Kaarten bestellen

Iedereen is van harte welkom om de musical met eigen ogen te komen bewonderen. Dat kan op 11 en 12 april 2017. Er is zowel een middag- als een avondvoorstelling en kaarten kosten 7,50 per stuk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen