Open inloopochtend op vrijeschool de Strijene

Foto: De Strijene

Op woensdag 12 april kunt u de inloopochtend van 8.30 tot 10.15 uur op vrijeschool de Strijene aan de Ganzendonk 4 bezoeken. De deuren van alle klassen staan dan open.

Tijd en ruimte voor het eigen spel

In de kleuterklassen zult u de kleuters zien tijdens het “vrije spel”. Er is dan tijd en ruimte voor het eigen spel, wat zo belangrijk is voor de ontwikkeling van het jonge kind. Creatief denken, plannen, taal, sociaal contact zijn maar een paar voorbeelden van zaken die dan geleerd worden. Natuurlijk is de juf in de buurt om te helpen, een duwtje in de rug te geven of onenigheidjes te slechten. Daarnaast is er voor haar op dit moment veel ruimte de kleuters te observeren. Na het vrije spel wordt er uitgerust en door de juf voorgelezen. Rust in de klas, even bijkomen om daarna met zijn allen de klas op te ruimen. Na het eten gaan de kleuters naar buiten. Als je goed kijkt zit er een ritme in de dag: een activiteit wordt afgewisseld door een rustmoment.

Periode-onderwijs

Voor de leerlingen van klas 1 /m 6 ( groep 3 t/m 8) ziet de ochtend er anders uit. Zij hebben periodeonderwijs; 2 of 3 weken lang houdt de klas zich in de ochtenduren bezig met 1 vak. Dat kan taal zijn of rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde enz. Na de pauze is er dan tijd voor de andere vakken zoals koor, computeronderwijs, schilderen, oefenuren voor rekenen en taal, houtbewerken, enz. 

Wilt u weten waarom de dagindeling zo is? Waarom er periodeonderwijs wordt gegeven? Waarom kleuters nog (mogen) spelen? Kom dan op 12 april binnenlopen!

  • KLIK HIER voor de website van Vrijeschool de Strijene

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen