18 jarige Oosterhouter opgepakt voor woningoverval in Breda

Foto: CC0/Public Domain

Dinsdagmorgen heeft de politie een 18-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in Breda op 11 december 2016. Eerder al werden twee jongens van 16 en 17 in dezelfde zaak opgepakt toen zij werden betrapt tijdens een autoinbraak aan het Heuveleind.

Woningoverval Spank

Op zondag 11 december 2016 om 19.48 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een overval. Een bewoner van de Spank in Breda meldde dat zijn buurvrouw bij hem om hulp had gevraagd omdat ze zou zijn overvallen. De vrouw gaf aan dat drie gemaskerde mannen haar woning waren binnen gedrongen, haar hebben bedreigd en goederen hebben weggenomen. De mannen waren in donkere kleding gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Het slachtoffer is hierbij lichamelijk niet gewond geraakt maar wel heel erg geschrokken. Er werd een portemonnee weggenomen maar ook een autosleutel.

Twee jongens aangehouden

Dinsdag 20 december 2016 omstreeks 20.30 uur zijn op het Heuveleind in Oosterhout twee jongens aangehouden die daar bezig waren met het stelen van een auto, waarvan de sleutel eerder was meegenomen bij de eerder genoemende woningoverval op 11 december 2016 aan de Spank in Breda. Het gaat om twee Oosterhouters van 16 en 17 jaar. Het politieonderzoek, dat na de overval is gestart, heeft dinsdag geleid tot de aanhouding van een derde verdachte die inmiddels ook is ingesloten. Op 11 mei is er een pro formazitting over deze zaak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen