Zaterdag landelijke zaaidag voor bijen, Oosterheide start weer bijenlint

Foto: CC0/Public Domain

Op zaterdag 22 april is het weer de landelijke zaaidag voor Bijen. De Bijenstichting roept iedereen op om in je omgeving tuinen, openbaar groen, braakliggende terreinen etc in te zaaien zodat de bijen in de zomer kunnen profiteren van het voedsel. In Oosterheide wordt voor het vierde jaar op rij gestart met het bijenlint.

Bijenlint Oosterheide

Het veld naast Activiteitencentrum de Bunthoef wordt ook dit jaar weer ingezaaid door een groep vrijwilligers onder leiding van Peter de Kock. Er wordt om 10.00 uur gestart en na afloop wordt er gezamelijk een kop koffie gedronken. Natuurlijk ben je van harte welkom om te komen helpen. Eerst worden de losse graszoden verwijderd, daarna geharkt en gezaaid. Neem harken en emmers mee, dat maakt het allemaal wat makkelijker.  Heb je zin om 22 april mee te helpen met het bijenlint naast de Bunthoef? Meld je dan even aan door een mailtje te sturen aan [email protected] .

Nog een extra Bijenlint

6,5 kilo zaaigoed is natuurlijk veel te veel voor het bijenlint naast de Bunthoef, een groot gedeelte hiervan gebruiken we iets later in het voorjaar voor het veel grotere bijenlint aan de Everdenberg. Is het veld naast de Bunthoef een paar honderd vierkante meter, dat aan de Everdenberg is een paar duizend vierkante meter. Daarnaast is er wellicht nog een derde lokatie, maar die wordt eerst nog goed onderzocht.

Sponsoring

Dit jaar zijn er twee bedrijven die de voorbereidende werkzaamheden gratis uitvoeren. Misschien is jouw bedrijf ook bereid om volgend jaar te helpen een veld zaaiklaar te maken? Stuur dan ook een mailtje aan [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen