Team Suze Smits Zuid-Nederlands kampioen judo

Tijdens het afgelopen Hemelvaartsweekend waren de judoka’s van Bliemer Arashi Sport op meerdere fronten actief. Suze Smits heeft deelgenomen aan de Zuid Nederlandse team kampioenschappen en Vera Wandel trainde op het Internationale judocamp in Zweden.

Zuid-Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 27 mei vonden de Zuid Nederlandse team kampioenschappen plaats in Gilze. Verschillende teams uit Brabant en Zeeland streden voor de titel ZN kampioen en een ticket voor de Nederlandse team finale. Hoewel Suze Smits onlangs met wedstrijdjudo is gestopt, werd ze toch gevraagd om in een samengestelde meisjes team min 15 jaar Zeeland Brabant 1 mee te doen. Voor Suze was het even wennen. Zij kende haar teamgenoten niet goed en moest ook eens voor het eerst in een hogere gewichtsklasse strijden! Alle dames in haar nieuwe team konden het goed met elkaar vinden en wonnen eerst van het team Berlicum van Buel en daarna van het team Zeeland Brabant 2. Hiermee werd Suze samen met haar team Zuid Nederlands kampioen en is ze gekwalificeerd voor de Nederlandse team kampioenschappen min 15 jaar die zal plaats vinden op 17 juni in Nijmegen. Wij wensen Suze en haar team heel veel succes!

Vera Wandel in Zweden

Vera Wandel reisde, na de winst op het toernooi van Berlicum een week eerder, af naar het grote 4 daagse Internationale judocamp en toernooi die dit jaar voor de 40ste keer in het Zweedse Lund werden gehouden en ruim 500 deelnemers uit Zweden, Noorwegen , Denemarken, Nederland, Duitsland, Engeland, IJsland, Frankrijk en Spanje telde. De gedreven judoka’s van elke leeftijdscategorie kregen 2 x per dag een training bestaande uit technische les van gerenommeerde trainers en een randori gedeelte. Daarnaast werd een tweetal toernooien gehouden. Een voor de oudere judoka’s en een voor de jongere. Vera deed mee aan Budo Nord Kids Cup, een gemoedelijk toernooi waar alle kinderen in poules van 5 werden ingedeeld. Nu kon Vera in de afgelopen dagen geleerde nieuwe technieken in de praktijk toepassen. Zij won met gevarieerd judo al haar partijen vroegtijdig met ippon en nam haar gouden medaille uit handen van de Spaanse Olympische teamtrainer in ontvangst.