Kwekerijen geruimd tijdens hennepruimdag

Foto: archief oosterhout.nieuws.nl

Tijdens een hennepruimdag in de hele regio op woensdag 14 juni zijn meer dan 2.000 planten in negen kwekerijen aangetroffen. Er zijn zes verdachten aangehouden.

Kwekerij en stekkerij

In alle vier de districten van de eenheid Zeeland-West-Brabant gingen agenten op pad met informatie over mogelijke hennepkwekerijen. In onze regio, de Baronie, werd er een kwekerij in Oosterhout en een in Wijk en Aalburg aangetroffen, samen 215 planten. In Oosterhout werd ook nog een stekkerij gevonden waar enkele kilo’s toppen te drogen lagen.

Illegaal aftappen stroom

In het Zeeuwse Nieuw Namen werd een kwekerij aangetroffen met 400 planten en in Oost-Souburg werd een kort geleden ontmantelde kwekerij gevonden. In Sint-Maartensdijk een kwekerij gevonden van 150 planten en drie in Bergen op Zoom met 1.250 planten bij elkaar. Ook in Tilburg werden twee kwekerijen gevonden met 122 planten. In alle gevallen was er sprake van het illegaal aftappen van stroom, wat gewoon diefstal is. Het energiebedrijf heeft maatregelen genomen en enkele panden afgesloten van elektriciteit.

Bestuur

De betreffende gemeenten worden van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen op basis van de Wet Damocles. Politie, openbaar ministerie en gemeenten werken samen en geven prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Melden

Het is gevaarlijk om een hennepkwekerij in uw buurt te hebben, daarom vraagt de politie dit zo veel mogelijk bij hen te melden. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit melden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen