Kaaikwèk gaat dit jaar toch gewoon door!

De Kaaikrakers
De Kaaikrakers
Foto: Henny Brandt voor oosterhout.nieuws.nl

Op hun Facebookpagina laat de organisatie van de Kaaikwèkavond weten dat de gemeente alsnog een subsidie heeft toegekend, waardoor de avond gewoon kan worden georganiseerd. Eerder was het doorgaan nog onzeker. De organisatie kreeg geen subsidie wegens overschrijding van het subsidieplafond.

De Kaaikwékavond

De Kaaikwèkavond is de avond waarop het carnavalslied wordt gekozen voor het daarop volgende jaar. Heel vroeger is deze avond in De Kannonier en de Pannehoef georganiseerd, maar de laatste jaren is de Kaaikwèk thuis in Theater de Bussel. In het jaar dat De Bussel werd verbouwd, was de carnavalsavond tijdelijk terug in De Pannehoef. De organisatie van deze avond ligt niet in handen van OCS De Smulnarren, maar van carnavalskapel De Kaaikrakers.

Nu nog de kapellekes!

Met alleen de subsidie is er nog geen complete Kaaikwèkavond. Hiervoor heb je natuurlijk ook deelnemende kapellekes nodig. En ja, daarvan wordt de spoeling in Oosterhout de laatste jaren ook steeds dunner. Nadat afgelopen jaar ook CV Plakband en CV Toeternietoe zijn opgeheven is het te hopen dat er nog wel voldoende deelnemers gaan inschrijven om een complete muzikale avond te kunnen vullen.

Uitnodiging volgt snel

De uitnodiging om deel te nemen zal dus op korte termijn aan de Kaaiendonkse Kapellekes worden verzonden. Dit jaar worden ook de Kaaiendonkse carnavalsverenigingen specifiek uitgenodigd om eens mee te doen. Zoek de samenwerking met een blaaskapel of zoek wat muzikanten bij elkaar en breng een lied ten gehore, is dus het advies!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen