Illegaal gedumpt afval steeds groter probleem in de woonwijken

Foto: Nardy Kapitein (via Twitter)

Op diverse plaatsen in onze stad is het goed raak met zwerfafval. Vaak gedumpt naast een ondergrondse container. Of het nu gaat om zakken vuilnis of om versleten bankstellen, sommige mensen menen dat ze alles bij de ondergrondse containers kunnen dumpen. Maar dat mag niet en wanneer je wordt betrapt kun je rekenen op een flinke bekeuring.

Container wordt weggehaald

Het probleem is in het hoekje van Slotjes-Midden veruit het ergst. Bij de ondergrondse container op de hoek van het Wilhelminakanaal-Noord en de Dr.Janssenslaan is het echt een openbare vuilnisbelt. Niet prettig om te zien en te ruiken, maar ook nog eens een bron van ongedierte. Volgens BN/De Stem zal deze container op korte termijn worden opgeruimd. Maar voorlopig is dit de enige container die geruimd zal worden. Bij andere locaties wordt overwogen om camera’s op te hangen om de illegale storters te betrappen. Maar waar en wanneer deze worden geplaatst is op dit moment nog niet bekend.

Ook andere wijken

Niet alleen in Slotjes-Midden bestaat dit probleem. Ook op Paterserf en in de Bloemenbuurt in de wijk Oosterheide en bij de hoogbouw in Dommelbergen zijn dergelijke ondergrondse containers waar veel afval wordt gedumpt. Wijkagent Nardy Kapitein twittert erover:”Het is met de app (van de gemeente red.) niet meer te doen om ieder geval apart te melden”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen