Nationaal Monument MH17: boom voor Oosterhouts slachtoffer

Het Monument in vogelvlucht
Het Monument in vogelvlucht
Foto: monumentmh17.nl

Gisteren werd in Vijfhuizen, onder de rook van Schiphol, het Nationaal Monument MH17 onthuld voor de slachtoffers die omkwamen bij de ramp. 

298 bomen in de vorm van een lint

Het is 17 juli exact drie jaar geleden dat het vliegtuig van Malaysia Airlines opsteeg vanuit Nederland voor haar laatste vlucht waarna het uit de lucht werd geschoten. Voor de slachtoffers die hierbij omkwamen is maandag een speciaal herdenkingsmonument onthuld. Het monument is op initiatief van de nabestaanden tot stand gekomen. Elk slachtoffer wordt herdacht met een eigen boom voorzien van een naamplaatje. Met elkaar vormen de 298 bomen een nieuw bos. En in het hart van het bos staat in het amfitheater het gedenkteken waarin alle namen opnieuw bij elkaar komen in de iris van het oog.

Boom 71

Met het monument is er een nieuwe plek gecreëerd waar mensen individueel maar ook gezamenlijk hun dierbaren kunnen herdenken. De bomen staan voor groei, leven en hoop. Het monument geeft de namen een vaste, blijvende plek, maar het zijn tegelijk levende bomen, groeiend door de tijd heen, veranderlijk met de seizoenen. Voor ieder slachtoffer is er een boom geplant. Zo ook voor de Oosterhoutse Christiene Marckelback- de Sadeleer. Het betreft boom 71, een sierappelboom.

Bezoeken

Het Nationaal Monument MH17 ligt in Park Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer. Het park grenst aan luchthaven Schiphol en is goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen