Vanmiddag rondleiding bij zuiverboerderij De Driehoek

Foto: Alger Meekma

Vanmiddag kun je een bezoek brengen aan een echte ambachtelijk kaasmakerij in Oosterhout.

Echt Oosterhouts

In een van de schuren van het voormalige klooster St Paulusabdij is sinds enkele jaren een heuse zuivel- en kaasboerderij gevestigd. Hier wordt nog op authentieke wijze kaas gemaakt van melk van koeien die op Oosterhoutse weides hebben gegraasd. Echte Oosterhoutse Kaas dus!

Programma

Om 13.30 uur is de ontvangst in de gezellige ontvangstruimte. Hier krijg je als deelnemer een lekkere kop koffie/thee en een heerlijk ambachtelijk kaasbroodje aangeboden, bereid met de kaas die bij de Driehoek is gemaakt. Vervolgens vindt er een rondleiding plaats door de kaasmakerij. Hier wordt uitleg gegeven over het proces rondom het maken van kaas. Daarna begint de wandeling naar het moderne boerenbedrijf over het prachtige kloosterterrein. Op het boerenbedrijf zie je o.a. een melkrobot van dichtbij en kun je de pas geboren kalfjes bewonderen.

Meer informatie

Na afloop heb je de mogelijkheid om rond te kijken in de streekproductenwinkel en kun je een lekker stuk kaas kopen om thuis van te genieten. Het hele programma duurt ongeveer anderhalf uur en de entree is 8 euro per persoon. Je kunt deze rondleiding ook nog reserveren op 10, 17, 24 en 31 augustus. Je dient vooraf te reserveren bij VVV Oosterhout, telefoon 085-7441102. Je treft de kaasboererij aan deĀ Hoogstraat 82b.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen