Openwater Zwemklassieker in het kanaal, Warande lastig bereikbaar

Foto: emmentjes.nl (via Facebook Dopharma Open Water Zwemklassieker)

Vandaag wordt voor de 86e keer de traditionele Openwater Zwemklassieker van Oosterhout gezwommen. Uiteraard ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen aan het Wilhelminakanaal ter hoogte van recreatie-oord De Warande.

Veilig zwemmen in het kanaal

Voor de 86e keer wordt vandaag de Dopharma Open Water Zwemklassieker georganiseerd door OZ&PC de Warande. Alle wedstrijden en prestatietochten zijn onder toezicht van de Oosterhoutse Reddingsbrigade en ook EHBO is ter plaatse. Het water wordt gekeurd door Aqualab Zuid. Veiligheid voor alles! 

Rijke historie

Dit jaarlijkse zwemevenement heeft een rijke historie. De eerste wedstrijd dateert uit 1927 en dit jaar zijn we toe aan de 86ste editie! Dit evenement behoort daarmee tot één van de oudst bestaande open water zwemwedstrijden ter wereld! Maar het evenement is niet alleen oud. Ook hebben we in Oosterhout alle Nederlandse (oud) top zwemmers aan de start gehad. O.a.
  • Regerend Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden;
  • Meervoudig wereldkampioene Edith van Dijk;
  • En ook Pieter van den Hoogenband heeft in zijn juniorentijd deelgenomen aan dit jaarlijkse zwemspektakel;

Recreatie-oord lastig bereikbaar

Het recreatie-oord en het overdekte zwembad De Warande is vandaag vanwege de Openwater Zwemwedstrijden de hele dag slechts beperkt bereikbaar. Tussen 10.00 en 1200 uur alleen bereikbaar met de fiets en van 12.00 tot 18.00 uur is de parkeerplaats alleen via Vrachelen bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen