Kerkdiensten in Antoniushuis ‘De Vinder’ groot succes

Foto: Anthoniushuis de Vinder

Op zaterdag 7 januari 2017 vond in het Antoniushuis, gelegen naast de Sint-Antoniuskerk, de eerste viering plaats na de sluiting van de kerk. Het eerste half jaar waren er gemiddeld 55 bezoekers en daarmee overtreft het de verwachtingen.

Voelt vertrouwd

Het was even wennen, een andere plaats en een ander tijdstip. En voor de kosters was het in het begin passen en meten met de stoelen. Maar nu voelt het alsof het altijd zo is geweest. De kerkgangers hebben de weg gevonden naar de sfeervol aangeklede kerkzaal. De pastores spreken weer vanachter het vertrouwde altaar, dat uit de kerk is gehaald. In de koude periodes is het in de zaal behaaglijk warm.

Woord- en communievieringen

Veel kerkgangers willen echter graag dat er, naast de twee eucharistievieringen, ook woord- en communievieringen in het Antoniushuis komen. Zij missen tijdens de gebedvieringen het uitreiken van de hostie. In de vieringen van 17.00 uur zijn er nieuwe gezichten bijgekomen omdat zij dit een fijn tijdstip vinden.

Goed bezocht

Uit tellingen is gebleken dat in de eerste 6 maanden van 2017 gemiddeld 55 personen de viering bezochten. Een goede opkomst dus. Prettige bijkomstigheid is dat er na afloop van elke viering een kopje koffie of thee wordt aangeboden en er gelegenheid is om met de andere kerkgangers in gesprek te gaan of om de voorganger aan te spreken.

Veel te doen

Aanpassing van de kerkzaal en het groot onderhoud van Antoniushuis De Vinder zijn besproken met het bestuur van de Catharinaparochie. Zo worden het dak van De Vinder, het plafond en de verlichting in de grote zaal vernieuwd. Alle ruimtes worden geverfd. Als de bisschoppelijke goedkeuring binnen is, kan met de werkzaamheden worden gestart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen