Eerste Biënnale Kunst vandaag van start in De Heilige Driehoek

Sint Paulusabdij
Sint Paulusabdij
Foto: Wilma Rekkers

Vandaag start de eerste editie van de Biënnale Kunst in de Heiige Driehoek. Het eeuwenoude gebied De Heilige Driehoek vormt hierbij het decor voor hedendaagse kunst, met liefde als thema. Deze eerste editie duurt tot en met 22 oktober.

Maar liefst 150 kunstwerken!

Op uitnodiging van curator Guus van den Hout tonen vijfentwintig hedendaagse kunstenaars, onder wie Reinoud van Vught, Sam Drukker, Carolein Smit en Aziz Bekkaoui, veelal nieuwe werken, geïnspireerd door de unieke locatie en de rijke historische, religieuze en spirituele tradities. De in totaal circa 150 kunstwerken variëren van schilderijen, fotografie, video, muziek en prenten tot mode, sculpturen en zelfs een geurinstallatie. De Eerste Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek is de enige grootschalige hedendaagse kunstbiënnale in Europa die kunst en religie nadrukkelijk als uitgangspunt neemt.

Inspiratie én decor

Uniek kloostergebied als inspiratie én decor van hedendaagse kunst Het gebied De Heilige Driehoek – ruim 100 hectare groot – dankt zijn naam aan drie monumentale, eeuwenoude kloosters die zijn omgeven door grote kloostertuinen en landerijen: de Onze Lieve Vrouwe Abdij, De Sint-Paulusabdij en het Sint-Catharinadal. De Heilige Driehoek is de enige plek in Nederland waar nog een combinatie van drie actieve kloosters bestaat. De Biënnale vindt plaats in de kloostergebouwen, de kloostertuinen en de kloosterkapellen, die voor het eerst worden geopend voor het grote publiek en voor hedendaagse kunst. De kunstenaars laten zich inspireren door het gebied zelf, de rijke historie en de artistiek-religieuze tradities.

Speciaal voor de Bieënnale gemaakt

Veel werken zijn in opdracht van de Biënnale gemaakt en worden dan ook voor het eerst getoond. De Biënnale heeft de ambitie om de kunstzinnige tradities van de kloosters, die excelleerden in architectuur, schilderkunst, het restaureren van wandtapijten, handschriften en boeken, en kunstnijverheid, te verbinden met artistieke vernieuwing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen