Bijzondere woonplek voor mensen met dementie

Foto: Volkaert.nl

In Oosterhout is er een unieke woonplek voor mensen met dementie, dat is Volckaert Buurstede.

Sfeervol huis met een veilige tuin

Zorgcentrum Volckaert Buurstede is een woonomgeving gecreëerd die aanvoelt als een tweede huis voor de bewoners en hun naasten. Geen liften, geen gesloten afdelingen maar een ruim, sfeervol huis omringd door een veilige tuin. De bewoners kunnen zich vrij bewegen in het hele huis of lopen gewoon de tuin in om wat te kuieren of te gaan zitten op een bankje. Uiteraard heeft elke bewoner een eigen kamer bij een gezellige huiskamer. Daarnaast hebben ze de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Dat geeft rust, harmonie en levendigheid want iedereen kan zo de sfeer en het gezelschap opzoeken waarbij men zich prettig voelt. Het doet de bewoners en hun naasten goed.

Wat past bij u?

Het zoeken van een passende woonomgeving voor iemand met dementie kan moeilijk zijn. Het is eigenlijk een onbekende wereld en waarnaar bent u op zoek? Wat past bij u en uw naasten. Het is fijn om tijdens deze oriëntatiefase kennis te maken met verschillende mogelijkheden.

Maak kennis met Volckaert Buurstede

Buurstede nodigt alle belangstellenden graag uit om een kijkje te komen nemen. Dit kan op maandagavond 23 oktober a.s. van 19.00 tot 21.00 uur. Je bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven, rond te lopen of gewoon een kopje koffie of thee te drinken. Je vindt Zorgcentrum Volckaert Buurstede aan de Buurstede 15.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen