Nieuw ‘geamuseerd’ politiek discussieprogramma Kletscafé in Oud Brabant

Foto: Screenshot Youtube

Op zaterdag 21 oktober vindt tussen 16.00 en 18.00 uur in café Oud Brabant de eerste editie plaats van een nieuw ‘geamuseerd’ politiek discussieprogramma. Het is de bedoeling dat dit Kletscafé iedere derde zaterdag van de maand wordt gepresenteerd.

Thema Oosterhout autovrij

Het thema voor het eerste Kletscafé op 21 oktober is ‘Oosterhout autovrij’. Een betrokken panel neemt deel aan de discussie, waarin ook het publiek mag aanschuiven. Het panel bestaat uit Wilma van Vugt, centrumbewoner en graag geziene gast in de horeca en de locale winkels. Van Vugt staat ook bekend om haar bijna wekelijkse aantijgingen in de krant over het leven in de binnenstad. Ze is de waakhond van het centrum. Dré de Jong, voorzitter van de H.O.B. (Horeca Oosterhout Binnenstad), bestuurslid van Horeca Nederland en horecaondernemer op de Markt. Paul van der Westen, gewezen stadsmanager en nu voorzitter van de winkeliersvereniging. Tenslotte Sylvia Adriaansen, ondernemer op de Leijsenhoek en voorvechter van meer betrokkenheid van de zogenaamde inloopstraten in het centrum bij veranderingen of evenementen in de binnenstad.

Publiek mag meedoen!

Het publiek is tevens stemgerechtigd als het gaat over de stellingen die worden neergezet in het eerste uur zoals: ‘de ORTS moet minimaal een ton euro per jaar krijgen om de kwaliteit en de waakhond van de politiek te waarborgen’. Een voor- en tegenstander van deze stelling geven in tien minuten aan waarom zij voor of tegen zijn. Het publiek maakt na afloop een keuze. De tweede stelling: ‘De leegstand in Arendshof wordt opgevangen door een door de gemeente gecontroleerde coffeeshop voor wiet’ wordt volgens hetzelfde principe behandeld.

Column, muziek en kletsmajoor

Kletscafé kent ook een vaste columnist: Jan Schellekens, uitbater van café Oud Brabant en kritisch burger van Oosterhout. Het geheel wordt muzikaal omlijst door The Billies en aan het einde neemt Eus Roovers (onze voormalige stadsdichter) de Kletscafémiddag op de korrel op geheel eigen wijze. De inloop is gratis evenals het eerste kopje koffie geserveerd met een kletskop. Dit alles wordt die middag gepresenteerd door kletsmajoor René van Bijnen van voorheen café De Kloek. In de volgende edities worden de discussies geleid door andere kletsmajoors.

En een videoboodschap

Posted by Kletscafé Oosterhout on sábado, 14 de octubre de 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen