Afvalracer Annemarie stelt zich voor: “Ik werd veel gepest”

Foto: Annemarie van de Afvalrace

Sinds vorige week zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de eerste blog van Annemarie.

Afvalrace is een echte uitdaging

Hoi mijn naam is Annemarie Pekergin, ik ben 44 jaar en woon in Oosterhout. Ik ben 21 jaar getrouwd met mijn man Murat en heb 2 kinderen: Nur, mijn 13-jarige dochter en Ali, mijn zoon van 9 jaar. Ik heb een heerlijke baan als opticien bij Eyewish in Oosterhout en doe dat met heel veel plezier. Het is wel een baan waar ik veel voor moet staan en me ook goed moet kleden. Dit laatste gaat steeds moeilijker omdat ik niet meer in de reguliere maten pas. Meedoen aan de Afvalrace is voor mij echt een geweldige uitdaging. Tot vorige week was mijn motto eigenlijk dat je alleen moest bewegen indien het verplicht was en nu ben ik maandag begonnen om mijn leven helemaal omver te gaan gooien!

Balletje trappen met mijn zoon

Heel simpel: ik ben te zwaar om nog gezond door het leven te gaan. Ik begin last te krijgen van mijn knieën, rug en ben altijd moe en dat ben ik zat. Ik wil leuke dingen kunnen doen, zoals een dag shoppen met mijn dochter en een balletje trappen met mijn zoon zonder dat ik aan een AED apparaat moet. Ook helpt het niet als je zoon tegen je aan ligt en tegen je zegt: “Nou mama jij gaat goed voorbereid de winter in!”

Mijn lieve man heeft in de 22 jaar dat we samen zijn 40 kilogram meer vrouw gekregen waarop ik altijd gekscherend tegen mijn dochter zeg dat ze alleen maar meer mama heeft om van te houden. Maar diep van binnen doet het pijn om te merken dat ik steeds minder kan.

Veel gepest in mijn jeugd

Tijdens mijn laatste zwangerschap heb ik zwangerschapssuiker gehad wat mijn risico op diabetes met 50% verhoogd. Ik heb (had) een eetstoornis die ‘binge eaten’ heet. Dit houdt in dat je, in tegenstelling tot anorexia en boulimia, niet compenseert voor de eetbuien. Er zijn dagen geweest dat ik een hele doos cornetto ijsjes leeg at en er dan aan dacht om er nog 1 te nemen.

Het bleek voor mij een compensatie voor het pesten uit mijn jeugd en de drastische beslissing van mij om op een nieuwe school te veranderen in iemand die zeker niet gepest ging worden. Ik heb dit hoofdstuk met behulp van psychologische ondersteuning kunnen afsluiten, maar zit nu nog met de restanten van dozen cornetto ijsjes en eigelijk alles wat ik kon vinden.

En nu? Bewegen!

Ik heb natuurlijk ieder dieet in de wereld uitgeprobeerd. Was zelfs al bezig om uit te zoeken of ik een maagverkleining kon krijgen, maar vergat altijd 1 heel essentieel deel: BEWEGEN. En dat ga ik nu wel doen. Ik ben afgelopen maandag begonnen met het fitlevel 1 en ben binnen een half uur volledig doodgegaan. Mijn hemel wat voelde ik me daarna goed en trots! Deze week ben ik al 3 keer geweest en het geeft me zo`n boost en energie dat ik verbaasd ben over mezelf. Ik kijk er echt naar uit om dit samen met Marieke, die ook voor Oosterhout is uitgekozen, te doen.

Ik he er super veel zin in en hoop dat jullie mijn blogs op Oosterhout Nieuws blijven volgen. Enne, delen mag!

Veel liefs en sportieve groetjes, Annemarie

 

Annemarie wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen