Lezing Walther Halters: “Wat bezielt pelgrims in hemelsnaam?”

Walther Halters
Walther Halters
Foto: Screenshot Youtube

Ook dit najaar worden weer bijzondere en veelbelovende verhalen verteld op dinsdagavond in de Verrijzeniskerk. Op dinsdag 24 oktober is het de beurt aan Walther Halters. Hij vertelt over het ontstaan van de pelgrimage naar Santiago de Compostela en zijn eigen belevingen.

Maandenlang onderweg

De Catharinaparochie Oosterhout wil verhalen laten klinken. Verhalen, verteld door en voor mensen. Op dinsdag 24 oktober vertelt Walther Halters over zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela: “Zaterdag 1 april 2000 vertrok ik vanuit de Sint-Paulusabdij in Oosterhout. Precies drie maanden later, na een tocht van 2200 kilometer, stapte ik Santiago de Compostela binnen. Miljoenen pelgrims uit alle windstreken zijn me de afgelopen duizend jaar voorgegaan. Ik ontmoette onderweg prachtige mensen en loop vol verhalen. In augustus 2004 vertrok ik opnieuw om nog een keer de laatste 800 kilometer te lopen, van Saint-Jean-Pied-de-Port in Frankrijk, de camino in Spanje af, naar Santiago de Compostela, want Jacobus wacht.

De stap die je zet
wordt de stap
die je achterlaat
nooit meer opnieuw
nooit meer dezelfde
de weg die je gaat
ligt voor je
stap na stap
en maar verder
eindeloos door
god weet waarheen
de mensen voorbij…. “

Meer informatie  

Jong en oud zijn van harte welkom op dinsdagavond 24 oktober in de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan 43. De avond start om 19.15 uur met een koffie-inloop en Walther start zijn verhaal om 19.30 uur. Rond 21.00 uur is de avond afgelopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen