Zonnelied centraal tijdens Levenskunst Zuiderhout

Foto: Park Zuiderhout

Op maandag 13 november is Wout Oosterkamp te gast bij Levenskunst Zuiderhout. Het Loflied op de Schepselen, ofwel het Zonnelied, staat deze avond centraal. Wout Oosterkamp vertelt over de ontstaansgeschiedenis. En op de originele Italiaanse tekst zal hij zingend improviseren bij klankschalen uit verschillende landen. Iedereen is welkom.

Zang en spiritualiteit

Het Loflied op de Schepselen, het Zonnelied, is de bekendste tekst van Franciscus van Assisi. Bas-bariton Wout Oosterkamp zal het Zonnelied uit het Laudario di Cortona ten gehore brengen. Oosterkamp zong vele jaren in binnen- en buitenland. Hij was hoofdvakdocent Zang aan het Koninklijk Conservatorium in ’s-Gravenhage. Momenteel ondersteunt hij mensen op weg naar spirituele beleving. Dit doet hij door zijn vakkennis over natuurlijk stemgebruik te verbinden met de kennis van de Franciscaanse spiritualiteit.

Iedereen is welkom

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van minimaal € 5,00 per persoon. Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 12,50 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, [email protected] of (076) 578 40 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen