Wijzigingen dienstregeling en nieuwe nachtbus naar Breda en Tilburg

Foto: Bravo Brabant

Vanaf 10 december gaat de nieuwe dienstregeling voor de bussen in onze regio weer in. Nieuw is de Nightliner met lijn 854. We zetten de wijzigingen voor de Oosterhoutse bussen voor je op een rijtje:

Nieuwe Nightliner 854

Deze lijn is een nieuwe Nightliner tussen Breda en Tilburg. Onderweg wordt via Teteringen, Oosterhout en Dongen gereden en gestopt bij een beperkt aantal halteplaatsen. Deze nieuwe buslijn 854 rijdt alleen op zaterdagnacht.

Lijn 224 Drimmelen – Oosterhout

De laatste rit van Oosterhout naar Drimmelen vertrekt 5 minuten later voor een latere aansluiting van lijn 327 uit Tilburg.

Lijn 325 Breda – Oosterhout

In de ochtendspits wordt één extra rit van Breda naar Oosterhout geboden in aansluiting op de werktijden rondom de kantoren bij de Europaweg in Oosterhout. Zaterdag overdag is het traject Breda – Oosterhout Busstation v.v. gekoppeld aan lijn 327 Oosterhout Busstation – Tilburg v.v. Op het busstation kan in beide richtingen worden overgestapt op lijn 325 naar/van Dommelbergen en Vrachelen.

Lijn 326 Breda – Geertruidenberg

Vanaf Raamsdonksveer wordt in het drukste halfuur blok een ‘10-minutendienst gereden, vanaf Oosterhout en Teteringen in combinatie met de lijnen 325 en 327 een ‘5-minutendienst. In de ochtendspits worden twee extra ritten Raamsdonksveer – Oosterhout – Teteringen – Breda Centraal Station geboden. In de ochtendspits vervalt de laatste spitsrit vanaf Raamsdonksveer, lijn 626 is het alternatief of lijn 326 een kwartier vroeger of later. In de middagspits vervalt de eerste spitsrit Breda Centraal Station – Raamsdonksveer. Lijn 326 een kwartier vroeger of later is het alternatief.

Lijn 327 Breda – Tilburg

Bij Tilburg Centraal Station wordt van het nieuwe busstation gebruik gemaakt. De eerste rit op werkdagen vertrekt vanaf Dongen een half uur vroeger via Oosterhout naar Breda. In de vroege ochtend op werkdagen rijdt lijn 327 niet tussen Breda Centraal Station en Breda Bijster v.v. Op Breda Centraal Station kan worden overgestapt op de diverse lijnen naar/van Breda Bijster. In de vakantieperioden rijdt lijn 327 wel in de vroege ochtend naar/van Breda Bijster. Dagelijks vertrekt de laatste rit van Breda naar Dongen en Tilburg een uur later en van Oosterhout naar Dongen en Tilburg een half uur later. Zaterdag overdag is het traject Tilburg – Oosterhout Busstation v.v. gekoppeld aan lijn 325 Oosterhout Busstation – Breda v.v. Op het busstation kan in beide richtingen worden overgestapt op lijn 325 naar/van Dommelbergen en Vrachelen.

Lijn 328 Oosterhout – Tilburg

Bij Tilburg Centraal Station wordt van het nieuwe busstation gebruik gemaakt. Aan het einde van de middagspits wordt een extra retourslag Oosterhout – Dongen – Tilburg v.v. geboden. De kwartierdienst Tilburg – Dongen – Oosterhout v.v. eindigt zo in beide richtingen een half uur later. Niet in de vakantieperioden.

Lijn 401 Oosterhout – Utrecht

Op werkdagen rijdt lijn 401 extra ritten veelal ter compensatie van enkele vervallen ritten op de lijnen 400 en 402.

Lijn 625 Oosterhout – Breda

Lijn 625 vertrekt 10 minuten later.

Lijn 626 Sleeuwijk – Breda

Lijn 626 rijdt niet meer tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer, maar start bij Sleeuwijk, Tol en rijdt via Nieuwendijk, Hank en Raamsdonksveer Breetweerlaan naar de Van Wijngaardenstraat. In Oosterhout wordt via Zuiderhout gereden. Lijn 626 vervangt tussen Sleeuwijk en Oosterhout de twee vervallen ritten van lijn 400. Door via Zuiderhout te rijden behouden leerlingen van het St. Oelbert Lyceum hun rechtstreekse reismogelijkheid en wordt voldoende capaciteit geboden. Lijn 626 rijdt 1 rit extra. De eerste rit van lijn 626 blijft aansluiten op het eerste lesuur van de Avans Hogeschool in Breda.

Lijn 629 Oosterhout – Tilburg

In de middagspits vervallen alle ritten van lijn 629. Alternatief is met de Stappegoorshuttle naar Tilburg Centraal Station en daar overstappen op lijn 327 of 328 naar Dongen en Oosterhout.

Schoolliner 671 Oosterhout – Andel

Deze lijnen zijn de nieuwe schoolliners naar Andel Prinsentuin. Zowel in de ochtend als in de middag worden twee ritten per lijn geboden in aansluiting op de start- en eindtijden van Andel Prinsentuin. Bij een verkort lesrooster van Andel Prinsentuin wordt een afwijkende dienstregeling gereden. Deze data worden gecommuniceerd op www.arriva.nl

  • KLIK HIER voor alle wijzigingen in West-Brabant
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen