Oosterhout volgens het AD niet bij de beste oliebollenbakkers van Nederland

Foto: CC0 Public Domain/Eliens

Gisteren maakte het AD voor de 25ste keer de uitslag van de AD Oliebollentest bekend. Dit jaar werden er meer verkooppunten getest dan andere jaren, maar alleen de 75 beste oliebollenbakkers werden bekend gemaakt. In die lijst vinden we niet één Oosterhoutse bakker of oliebollenkraam.

Beste bollen in de buurt

De beste Oliebollen haal je volgens het AD bij Bakkerij Klootwijk. Die hebben winkels in de regio Rotterdam en enkele franchisevestigingen in onder andere Bergen op Zoom en Oudenbosch. Er worden bij de AD Oliebollentest relatief meer adressen in de Randstad bezocht dan elders in het land, omdat daar meer AD-lezers wonen. Als we de uitslag van de test moeten geloven zou je voor de beste oiiebollen in de buurt naar Dre’s Bakery in Goirle moeten gaan. Hij kwam op plaats 8 terecht. Maar ook Gebakskraam Richard Voets in Tilburg op plaats 11, Gebakskraam Denies in Breda op nummer 29 en Meesterbakker van Iersel in Tilburg op plaats 44 zijn zeker het benoemen waard.

Geen goede Oosterhoutse bollen?

Overigens wil het niet zeggen dat er in Oosterhout geen goede oliebollen worden gebakken. Niet alle verkooppunten in Nederland zijn getest en bemonsterd. En het is niet bekend gemaakt waar ze allemaal langs zijn geweest. Het zou dus kunnen zijn dat de allerlekkerste oliebol gewoon uit Oosterhout komt, maar dat deze niet door het AD is getest.

Geen beste reputatie

Overigens stond Oosterhout in 2014 wel in de AD Oliebollentest. Toen bungelde de oliebollenkraam van Andreé Wegman bij Tuincentrum Avri helemaal onderaan de lijst met de slechtste oliebollen van 2014. ‘Een glinsterende vetspons’ en ‘het dieptepunt van 2014’ werd er toen over zijn bollen gezegd. Eindcijfer 0 en plaats 159 van de 159 in de AD Oliebollentest 2014.

  • KLIK HIER voor de volledige lijst van 2017
  • Hoe de test tot stand komt lees je HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen