Voetballers Willem II trainen bij Bliemer Arashi Sport

Foto: Bliemer Arashi Sport

Na de hockey en de voetballers van de TSC kwamen nu de voetballers onder 11 jaar van Willem II om scherp gezet te worden in de winterstop bij Bliemer Arashi Sport. Eerder werden al enkele hockey teams van Push en voetbalteams getraind met martial arts en voetbaljudo. De ploeg uit Tilburg lag al 2 weken stil en na de Playstation en de vele oliebollen konden de voetballers zaterdag 5 januari aan de bak in sportzaal De Markkant. In Gilze op het traditionele Nieuwjaarstoernooi werd Vera Wandel kampioen.

Er werd gestart met een stevige warming-up. Na enkele uitvallers werd vervolgt met conditie -en krachttraining en daarna kwamen de ballen tevoorschijn. Behendigheidsoefeningen zorgde voor wat rust, waarna begonnen werd met stoeispellen op de grond met en zonder ballen. Bij stoeien hoort duwen, trekken en steunpunten weghalen. Hier kwam verschillend onbekend talent bovendrijven. De meeste voetballers hadden een prima motoriek, maar zochten nog even naar de juiste balans. Na een heel scala van judotechnieken op de grond, vallen, rollen en worpen werd verder gegaan met een competitie stoeien/sumoworstelen. Iedereen mocht even kennismaken en meester Rinus Bliemer legde de regels uit, waarna teamleider Ronald de arbiter ging spelen en trainer Ad het schrijfwerk bijhield. Met 14 deelnemers en een eerlijke loting kwamen, Jens, Oscar, Demiane en Dean in de halve finale. Uiteindelijk stonden Oscar en Dean in de finale en werd het een spannende strijd! Eindstand 1e Oscar Marcon 2e Dean Statty 3e Jens Matthijsen en Demiane Augustien. Na een korte huldiging mocht iedereen meehelpen met de matten opruimen en konden de jongens nog een kleine competitie voetballen. De trainers en sporters waren tevreden en hopen volgend jaar opnieuw op een vervolg.

Goud voor Vera Wandel

Op zondag stond de judoselectie meteen alweer in Gilze op het nationale JBN-toernooi. Ook hier meteen weer succes met goud voor Vera Wandel na 4x winst met Ippon. Quinten van Os draaide tot 66 kg in de -66 kg niet slecht, maar kon net geen brons pakken. Dit jaar bestaat Arashi 25 jaar en dat zal worden gevierd! Houd Oosterhout Nieuws in de gaten voor het laatste nieuws van Bliemer Arashi Sport!

Reacties

article
28288
Na de hockey en de voetballers van de TSC kwamen nu de voetballers onder 11
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180111/voetballers-willem-ii-trainen-bliemer-arashi-sport/
2018-01-11T06:10:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/01/10212604/willem-II-2.jpg
Nieuws