Clipopnames ‘Nog eentje dan’ tijdens de Kaaise Dweildag

Foto: Oud Brabant

Bij de verkiezing van het Kaaikwèklied kreeg het liedje ‘Nog eentje dan’ een vierde plek en daarmee een plaats op ’t Ceedeeke.  Na de opnames en de presentatie van ’t Ceedeeke wordt het hoog tijd dat er ook een videoclipje komt. Daarom zal komende zondagmiddag tijdens de Kaaise Dweildag een heuse videoclip worden opgenomen van het onvolprezen carnavalslied. ’t Simpelfonisch Orkestje zal haar optreden in café Oud Brabant gebruiken om de laatste takes met Sneeuwwitje en de 7 Geitjes voor de videoclip te schieten. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te komen zingen!

Aan de korte kant

Het liedje is – hoe kan het ook anders- ontstaan op de hoek van de bar in café Oud Brabant. Bij de korte kant, zoals in het lied wordt gezongen Het gaat over de gezelligheid in de kroeg en over de mensen die steeds aanstalten maken om naar huis te gaan, maar waarbij dat gewoon niet goed lukt. Nog-net-niet-zangeres Paula Scholten was bij uitstek geschikt om dit kroeglied van een Amsterdams/Utrechtse tongval te voorzien.

Nog eentje dan, nog eentje dan, Maar da’s de allerleste

Ik kan er heel goed tegen en de leste is de beste

Nog één voor de gezelligheid en een rondje voor de kroeg

Nog eentje dan, nog eentje dan maar dan is het genoeg

Spontane samenwerking

Het liedje is spontaan gemaakt vlak voor carnaval 2017. Daarna is het in een paar sessies in een klein gezelschap met rockband NIXNIX en toetsenist Lucien Smeets opgenomen en tijdens carnaval al een paar keer uitgetest. ’t Simpelfonisch Orkestje bood zich spontaan aan als backing band om het nummer van de nodige vrolijke klanken te gaan voorzien, waarna het na de zomer omgezet werd in een arrangement voor deze kapel door Patrick Smeekens. Let daarnaast vooral ook op het hoge Josti-gehalte van het piccolo-deuntje van toetsenist Lucien Smeets, waarbij hij voor eens en altijd bewijst dat minder gewoon meer is! De Kaaise dweildag begint natuurlijk om 14:00 uur, maar de officiële opnames staan vooralsnog gepland rond 16:00 uur.

Mijn film

nog eentje dan,zondagmiddag om 16 uur live

Geplaatst door Eelco Benneker op donderdag 18 januari 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen