Buurtpreventie Contreie officieel van start

Het buurtpreventieteam van De Contreie bij de oprichting in februari
Het buurtpreventieteam van De Contreie bij de oprichting in februari
Foto: Buurtpreventie Contreie

Gisterenmiddag is door wethouder Willemsen het bord onthuld van de buurtpreventie Contreie. Hiermee is de buurtpreventie officieel geopend als stichting.

Een goed idee

In het voorjaar van 2016 kwam een oproep van Ilonka via een app om met een aantal buurtbewoners activiteiten zoals een burendag te organiseren. Met vier andere buurtbewoners werd navraag gedaan bij de gemeente voor subsidies. Er moest een buurtpreventie opgezet worden om subsidie te krijgen. Niet via een officiële instantie, maar gewoon als groep bewoners van De Contreie. Na een geslaagde eerste burendag in september 2016 kwam de smaak naar meer. Een voetjesactie en Halloween avond werden georganiseerd en de eerste stappen naar een officiële buurtpreventie en bekendheid in de wijk werden gezet.

Officiële stichting

In het voorjaar werden stappen gezet om een stichting op te richten. Stichting Buurtpreventie De Contreie. Sinds 30 augustus 2017 is deze stichting opgericht met als bestuurders Ilonka Hooijmaijers, Claudia Brouwn en Chantal Rus. Het doel van de stichting is dan ook het bevorderen van de veiligheid en leefbaarheid, het vergroten van de verkeersveiligheid, alsmede het versterken van de sociale cohesie, in en rond de wijk de Contreie. Met subsidie van de gemeente en andere organisaties en sponsoring van bedrijven en andere buurtbewoners is de stichting in staat om diverse activiteiten te organiseren als een burendag, buitenspeeldag, donkere dagen actie, voetjes actie en diverse thema gerichte activiteiten.

Korte lijntjes

De Stichting heeft daarnaast korte lijnen met de gemeente, politie en wijkagenten en jeugdwerk. Hierdoor kunnen problemen in de wijk bij de juiste personen neergelegd worden en kan met korte lijnen meer bereikt worden. Om de maand komt de buurtpreventie bij elkaar om ontwikkelingen in de wijk te bespreken. Mocht je mee willen meewerken aan het doel van de stichting dan kun je je vrijblijvend aanmelden op het emailadres: [email protected]

www.buurpreventiedecontreie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen