Vanavond weer bijeenkomst Ruilhandel Oosterhout in Dommelbergen

Het bestuur is er weer klaar voor!
Het bestuur is er weer klaar voor!
Foto: Ruilhandel Oosterhout

Maandelijks organiseert Ruilhandel Oosterhout een informele ontmoetingsavond voor deelnemers en geïnteresseerden. Een ontmoetingsavond is er voor de gezelligheid, om te handelen of om kennis te maken met elkaar. Vanavond is er een informele ontmoetingsavond tussen 20.00 en 22.00 uur in Activiteitencentrum Dommelbergen aan de Arkendonk 90.

Programma

Het eerste half uur is een bestuurslid aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Daarna is er op ontmoetingsavonden zonder thema een “LETS TALK”. Tijdens maximaal een kwartier krijgt een deelnemer/bezoeker het podium. Hij of zij kan is vrij dit in te vullen met bijvoorbeeld een anekdote, uitleg over zijn aanbod, een maatschappelijk probleem of door een gedicht of lied voor te dragen.

‘LETS-kring’

Ruilhandel Oosterhout werkt volgens het principe van de Lets-kring. LETS staat voor Local Exchange Trading System, letterlijk vertaald: Lokaal Ruilhandel Systeem. In Nederland zijn meer dan 100 LETS-kringen actief. LETS betekent dat op lokaal (of regionaal) niveau een groep mensen zich bundelt om een ruilsysteem voor eigen doeleinden te ontwikkelen.

Ruilen van goederen en diensten

Binnen dit systeem kunnen alle mogelijke diensten en goederen worden geruild. Geld komt er niet aan te pas, maar i.p.v. dit maatschappelijk gebruikelijke ruilmiddel is een ander middel bedacht. Een middel dat nooit winst kan opleveren, waarbij geen enkele vorm van rente of oppotten is toegestaan. Kwaliteiten, die nu misschien niet betaald worden, worden wél gewaardeerd en je krijgt er iets voor terug: een dienst van iemand anders. Zo kun je bijvoorbeeld “jouw levensverhaal vertellen”, “een luisterend oor zijn voor iemand anders” of “een helpende hand bieden bij een zolder opruimen”.

Virtuele Keetjes

Er wordt bij Ruilkring Oosterhout gehandeld met Keetjes. Eén Keetje is één “punt”. Een Keetje is geen geld waard. Voor Keetjes koop je alleen energie:

  • Door jouw talent in te zetten verdien je Keetjes
  • Als richtlijn stelt de ruilhandel 15 tot 20 Keetjes voor een uur
  • Samen spreek je vooraf af hoeveel Keetjes iets kost
  • De dienst wordt geleverd
  • Via internet worden de punten overgeboekt

Deelnemer worden?

Na het invullen, ondertekenen, retour zenden van het inschrijfformulier én na ontvangst van je deelnamebijdrage, ontvang je een inlogcode voor je eigen ruilrekening. Je kunt hier een eigen profielpagina aanmaken, je aanbod kenbaar maken, in contact komen met andere deelnemers en “Keetjes” overmaken. Deelnemen kost 5 euro per half jaar bij automatische incasso.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen