Vanmiddag natuurwandeling in het Moerken vanaf De Seterse Hoeve

Natuurpoort De Steterse Hoeve
Natuurpoort De Steterse Hoeve
Foto: ANWB

Vanmiddag om 13.00 uur start een natuurwandeling in natuurgebied het Moerken en De Duiventoren. De wandeling start vanaf Gasterij De Seterse Hoeve en deelname kost 3 euro per persoon, 1,50 euro per kind.

Natuurwandeling

De routestart bij Gasterij De Seterse Hoeve. Vanaf hier loop je meteen de bossen in. Als eerste loop je deelgebied De Duiventoren door.De Duiventorenis de naam van een natuurgebied dat zich bevindt ten zuidwesten van Dongen en zich uitstrekt tot op het grondgebied van Rijen. Het terrein is in bezit van Staatsbosbeheer. Een deel van het gebied staat ook wel bekend als Het Moerken, aangezien hier van 1600-1800 turf werd gewonnen. Dit terrein is nog steeds erg drassig. Het is voornamelijk een bosgebied, er ligt ook een klein stuifzandgebied in, dat bekend staat als De Woeste Zee.

Meer informatie

Kinderen en honden zijn ook van harte welkom. Deelname kost € 3,00 per persoon, kinderen tot en met 16 jaar € 1,50.
Honden zijn gratis maar let wel op de regelgeving van het gebied. Let op: je kunt alleen contact betalen en bij voorkeur gepast. Er wordt verzameld tussen 12.30 uur en 13.00 uur zodat er om 13.00r uur wordt gestart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen