Uitwisselingsstudenten van MFC maken Oosterhout weer hip

Foto: MFC

Edutainment, Disneyfication en gamification: Engelse begrippen om een ‘stoffig’ thema heel aantrekkelijk te maken. Tijdens de Crossing Borders-week gingen leerlingen uit Roemenië, Italië en Duitsland met hun Nederlandse maatjes van het Mgr. Frencken College met deze begrippen aan de slag. Het werd een leerzame week op elk gebied: taal, creativiteit, samenwerken en plannen.

Typisch Oosterhout

Geïnspireerd door de woorden van wethouder van der Helm zochten de leerlingen iets typisch Oosterhouts waarmee ze aan de slag gingen. Ter inspiratie werden er diverse activiteiten in de week ondernomen: een bezoek aan Amsterdam o.a. aan het Rijksmuseum, een actieve sportmiddag, een fietstocht door Oosterhout zelf en een bezoek aan de Efteling.

Internationaal brainstormen

Op vrijdag 23 maart jl. presenteerden de groepen hun plannen in een overvolle aula op het Mgr. Frencken College. Er zaten heel inspirerende ideeën bij die erom vragen uitgevoerd te worden om Oosterhouts erfgoed en lopende zaken bij het grote en jonge publiek onder de aandacht te brengen. Van der Helm was verrast met alle ideeën en inspirerende voorbeelden. Deze middag werd maar weer eens duidelijk dat de jeugd veel meer in zijn mars heeft dan wij soms denken. Zeker als zij “internationaal brainstormen” en spelenderwijs erachter komen dat Oosterhout zo “duf” nog niet is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen