Lezing Poppy’s over de impact van kanker op een gezin

Foto: Poppy's (via Facebook)

Inloophuis Poppy’s organiseert op 11 april een lezing over het onderwerp ‘Wat is de impact van kanker op een gezin – met name op de kinderen?’ De avond start om 19.30 uur bij Poppy’s aan de Mathildastraat 31. Entree is gratis.

Diagnose kanker: en nu?

Als een van de ouders in een gezin de diagnose kanker krijgt, verandert er veel voor alle gezinsleden. De normale opvoedingstaken voor de ouders en alle taken die horen bij de ontwikkelingsfasen van de kinderen blijven bestaan. Maar vanwege de ziekte komen er ineens nieuwe taken bij. Ingeborg Lups-Dijkema is ervaringsdeskundige en oprichter van “Langs de zijlijn”, een stichting die werkt aan meer aandacht en ondersteuning voor kinderen van wie de vader of moeder kanker heeft.

Wat helpt wel en wat niet?

Drs. Dineke Verkaik is als orthopedagoog-generalist verbonden aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zij doet onderzoek naar de gevolgen voor het gezin als een van de ouders kanker heeft. In haar presentatie gaat Dineke in op wat niet en wat wél helpt om de aanpassing binnen gezinnen te bevorderen. Zij maakt hierbij op een toegankelijke manier gebruik van informatie uit wetenschappelijk onderzoek. Ze bespreekt het belang van ‘voorbereid zijn’ en biedt concrete handvatten en tips voor ouders, kinderen en andere mensen rondom het gezin.

Meer informatie

De lezing wordt georganiseerd op woensdag 11 april 2018. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. Uiteraard is er de gelegenheid om na te praten. Je vindt Inloophuis Poppy’s aan de Mathildastraat 31.

Over Poppy’s

Inloophuis Poppy’s: De ontmoetingsplek voor wie geraakt is door kanker. Voor Oosterhout en de gehele Amerstreek. Inloophuis Poppy’s is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 en op maandag, dinsdag en donderdag van 13.30-16.00. Kom gerust langs voor een kop koffie of thee. De komende maanden zijn diverse activiteiten gepland, zoals Yoga, Haak maar aan, Poppy’s Diner, Bakje Troost, Euritmie, Wandelen, Schilderen, High Tea , Lezingen, etc.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen