Repair Café wil verlaging belasting op reparaties

Foto: Repair Café Oosterhout

Op zaterdag 28 april is het weer Repair Café in activiteitencentrum De Bunthoef vlakbij Winkelcentrum Zuiderhout. Het Repair Café Oosterhout is een gratis toegankelijke reparatie bijeenkomst. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei soorten reparaties uit te voeren. Je bent van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. De klokkenmaker is deze maand afwezig, de naaimachine-reparateur zal wel aanwezig zijn.

Diverse reparaties

Iedereen mag spullen meenemen die kapot zijn. De vrijwilligers van het Repair Café kunnen diverse reparaties uitvoeren, zoals aan kleding, textiel, computers, meubels,, elektrische apparaten, serviesgoed, speelgoed, sieraden, naaimachines, fietsen en andere zaken met wielen denk aan een rollator, kinderwagen, buggy of rolstoel. Tussen 11.00 en 11.30 uur wordt er voorgelezen voor de aanwezige kinderen. Ook is het mogelijk om je botte scharen, messen of klein gereedschap te slijpen. Eventueel benodigde nieuwe materialen of onderdelen zijn voor eigen rekening. Heb je een defect elektrisch apparaat, dan is het heel handig om behalve het apparaat ook de gebruiksaanwijzing mee te nemen of andere documentatie die je bij het apparaat geleverd hebt gekregen.

Belasting op reparaties omlaag

In het Repair Café geef je slechts een vrijwillige bijdrage. Maar daar wordt u bij uw reparatie dan ook geholpen door een vrijwilliger en krijgt u geen garantie. Om ook reparatie door professionele reparateurs te stimuleren, moet de belasting op reparatiewerk omlaag, zo vindt Goed Gemaakt, een initiatief van Nick Mastenbroek en vier medestanders. “Repareren stimuleert een circulaire economie waarin we spullen hergebruiken in plaats van weggooien. Ook is het goedkoper maken van reparaties goed voor de lokale werkgelegenheid”, zo stelt Goed Gemaakt. Repair Café steunt Goed Gemaakt als partner en is ook voorstander van vergroening van het belastingstelsel. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen