Nog één keer binnenkijken in atelier Piet van Riel

Foto: atelierriel.nl

Op 29 april 2018 – de dag dat Piet van Riel 67 zou zijn geworden – is het atelier van de kunstenaar tussen 13.00 – 17.00 uur nog eenmalig te bezoeken. In Van Riels werkruimte aan de Leuvenstraat 26 in Oosterhout zijn niet eerder geëxposeerde schilderijen te zien die hij vlak voor zijn overlijden maakte.

Meer inspiratie dan tijd

De laatste maanden van zijn leven schilderde Piet van Riel (1951 – 2017) meer dan ooit. Hij had ‘meer inspiratie dan tijd’. Een belangrijke bron van inspiratie voor zijn werk was de ziekte waar hij aan leed. Opvallend genoeg werden zijn schilderijen niet somberder. Integendeel. Van Riel gebruikte nog meer kleur in zijn werk.

Laatste schilderijenserie

Van Riel had altijd de wens om samen met zijn zoon de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Door zijn teruglopende gezondheid werd dit echter onmogelijk. In 2017 hebben zijn zoon en diens vriendin de vierdaagse daarom voor hem gelopen. Om er gevoelsmatig toch bij te zijn, maakte Van Riel van elke wandeldag een schilderij. Op de een-na-laatste dag schilderde hij zelfs twee doeken, zodat hij op vrijdag zijn zoon en schoondochter kon onthalen bij de finish. De schilderijen die hij van de vierdaagse maakte, zouden de laatste kunstwerken van zijn hand worden. Je vindt Atelier Piet van Riel aan de Leuvenstraat 26.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen