Zwaarbevochten overwinning voor De Glaskoning Twins

Foto: CC0 Creative Commons / Lernestorod

De toeschouwers in Den Haag werden op een waar pitchers duel getrakteerd. Beide slagploegen werden tot de zevende inning goed in toom gehouden. Uiteindelijk wist Twins aan het langste eind te trekken en met de 4-3 winst van het veld te stappen.

door Chris Kabout

De pitchers Martin Kram (Silicon Storks) en Misja Harcksen hielden elkaar aardig in evenwicht. Hierbij moet wel gezegd worden dat Martin Kram effectiever was dan Misja. Martin gooide in de eerste zeven innings slechts 74 pitches, waar Misja toen al de 100 overschreden had.

In de eerste inning nam Twins een 1-0 voorsprong toen Sam Kennelly de bal voor een solo homerun over de hekken sloeg. Het duurde tot de derde inning tot Storks de stand weer in evenwicht bracht door ook een solo homerun van Quinlan de Windt. In de vijfde inning nam Twins weer de leiding. Rookie Max Kops kwam op de honken door een lead-off tweehonkslag, schoof vervolgens op naar het derde honk door Bob van der Meer die de bal het midveld insloeg maar uitgevangen werd. Jarreau Martina volgde met een grondbal naar het linksveld waarmee hij Max in staat stelde om de 2-1 te scoren.

Maar in de zevende inning ging het fout voor De Glaskoning Twins. Door honkslagen van Philip Brandl en Tijani Dunlop kwam Silicon Storks langzij. Maar dat was nog niet alles. Runai Coran sloeg de bal richting derde honkman Ruar Verkerk. Deze maakte een foute aangooi op het tweede honk voor wat de derde nul had moeten zijn. Tijani Dunlop maakte gretig gebruik van deze fout en scoorde waardoor Storks voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Misja werd vervangen door Jakob Syrén die zorgde dat de laatste nul van de inning gemaakt werd.

In de achtste inning toonde Twins over veerkracht te beschikken. Bob van der Meer kwam door vier wijd op de honken en schoof een honk op door een opofferingsstootslag van Jarreau Martina. Ruar Verkerk sloeg de bal vervolgens naar het linksveld waardoor Bob van der Meer naar het derde honk kon opschuiven terwijl Ruar kon doorlopen naar het tweede honk door een aangooi vanuit het linksveld naar het derde honk. Sam Kennelly was uiteindlijk de game winner doordat hij Bob en Ruar binnensloeg met een honkslag door het midden.

Thijs Steenwijk gooide in de laatste twee innings, hield de boel goed dicht en verdiende daarmee de save. Het werd echter nog zenuwslopend in de achtste inning. De Hagenaars wisten lopers in scoringspositie te krijgen met slechts één uit. Maar Thijs wist uiteindelijk de laastste twee slagmensen uit te schakelen en daarmee kwam Twins met de schrik vrij.

Ondanks dat Jakob Syrén slechts één uit had gemaakt in de zevende inning, kreeg hij de winst achter zijn naam. Max Kops, Bram Grooten en Sam Kennelly sloegen 2 uit 4 en waren daarmee de beste slagmensen. Sam was met drie binnengeslagen punten, een homerun en een gescoord punt het meest effectief.

Morgen neemt De Glaskoning Twins het weer op tegen Silicon Storks. Ditmaal spelen ze de eerste wedstrijd van dit hoofdklasse seizoen op het eigen veld op Sportpark De Slotbossetoren. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen