Thuisvester verhoogt huur voor lage inkomens met 1,3%

Foto: Thuisvester

Na intensief overleg met de huurdersorganisaties heeft Thuisvester besloten de huren van de huishoudens waarvan het inkomen lager is dan € 41.056 met 1,3% te verhogen terwijl de overheid ruimte geeft voor 3,9%. De huishoudens met een hoger inkomen krijgen een huurverhoging van 5,4%.

 

Lagere huursverhoging

De huurdersorganisaties van Thuisvester hebben in het overleg over de huuraanpassing meerdere malen aangegeven dat ze tegen het landelijke inkomensbeleid zijn. Zij hebben zich tijdens de overleggen ook hard gemaakt voor de belangen van de hogere inkomensgroep. Uiteindelijk is er een aantal voorwaarden opgenomen waardoor deze inkomensgroep Thuisvester kan verzoeken om in aanmerking te komen voor een lager huurverhogingspercentage.

Voorwaarden

Die voorwaarden zijn:

  • als het totale huishoudinkomen toch lager is dan € 41.056;
  • als het inkomen van je kind ervoor zorgt dat je in de categorie boven € 41.056 uitkomt;
  • als het inkomen van de mantelzorger ervoor zorgt dat je in de categorie boven € 41.056 valt;
  • als je gehandicapt of chronisch ziek bent.

Blijven investeren

Afgelopen week hebben alle huurders van Thuisvester per post de brief ontvangen waarin de nieuwe huurprijs bekend wordt. Ieder jaar past Thuisvester op 1 juli de huurprijs van haar woningen aan om te kunnen blijven investeren in het woningbezit en een deel van de verhuurdersheffing op te kunnen vangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen