Sportschool Chikara viert gouden jubileum

Jubilerende Sensei Johan van Heugten
Jubilerende Sensei Johan van Heugten
Foto: Sportschool Chikara

Binnenkort viert Sensei Johan van Heugten zijn gouden jubileum. Nog steeds geeft hij zelf de judo- en jiu-jitsulessen aan zijn leerlingen. Zijn grootste drijfveer voor deze sport is zijn enorme enthousiasme.

Hoe het begon…

In het voorjaar van 1968 opende Sensei Johan zijn sportschool in Oosterhout-Zuid. Omdat er in die tijd in Oosterheide nog geen sporthal of gymzaal was, huurde hij ‘n grote zaal aan de achterkant van de toenmalige Verrijzeniskerk. Daar gaf hij zijn sportlessen tot 1990. Hij verhuisde daarna naar activiteitencentrum “ De Slotjes “, waar hij nog steeds zijn kennis overbrengt op zijn leerlingen.

Haku Michigami en Johan van Heugten (Parijs 1985)

Uitwisselingen

Sensei Johan heeft ‘n interessant sportverleden door allerlei nationale en internationale uitwisselingen. Zo nam hij met zijn leden regelmatig deel aan wedstrijden in onder andere Hongarije, Polen, Denemarken, Zweden, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. In juli 1987 gaf Sensei Johan tijdens ‘n stageweek zijn judokennis door aan judoka’s in het Wingate Instituut in Tel Aviv. Ook ging hij regelmatig naar Parijs om daar judo-stages te volgen bij de Japanse Grootmeester Haku Michigami.

Certificaat van het IOC

In de jaren tachtig en negentig was hij tesamen met Koos Bonte de rechterhand van Anton Geesink gedurende de judo-weekenden in Slagharen. Als dank voor zijn jarenlange trouwe inzet bij Anton Geesink ontving de Sensei een officieel certificaat van het Internationaal Olympisch Comité ondertekend door de toenmalige IOC voorzitter Juan Antonio Samaranch.

Koninklijke onderscheiding (2008)

Koninklijke onderscheiding

Een van de hoogtepunten uit het kleurrijke judo-leven van Sensei Johan van Heugten was, toen hij tijdens zijn 40 jarig jubileum een Koninklijke Onderscheiding kreeg uitgereikt door de toenmalige burgemeester Helmi Huijbregts. Bovendien werd zijn negende Dangraad toegekend.

Jubileumfeestje

Zijn gouden jubileum wil de jubilaris intern vieren tesamen met zijn huidige leerlingen. Op zondag 13 mei geeft de Sensei eerst ‘n vrije training met aaneensluitend examens.Daarna is er ‘n gezellig samenzijn met de ouders en leerlingen. Ook trakteert hij alle leden op ‘n gratis verzorgd Pinksterweekend in het Scoutinggebouw ‘t Dankertje. Tijdens dit weekend zullen er diverse spelletjes en judo-trainingen gegeven worden. ‘s Avonds is er een gezellig kampvuur, waarna iedereen mag blijven slapen. De enige wens van Sensei Johan is, dat de judoka’s en jiu-jitsuka’s mogen genieten van onvergetelijke dagen en mooi weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen