Klinkende overwinning voor De Glaskoning Twins tegen de Pioniers

Foto: CC0 Creative Commons / Lernestorod

De slagploeg kwam zaterdag goed uit de verf. De pitching was op dreef. Kortom het recept voor een klinkende overwinning. Waar De Glaskoning Twins donderdag nog nipt het onderspit delfde, had het dit weekend totaal geen medelijden met de pitchers van Pioniers, getuige de 13-1 overwinning.

door Chris Kabout

De drie innings waarin Twins een punt scoorde waren in feite al genoeg om de winst naar zich toe te trekken, maar de slagploeg van Twins had er zin in vandaag. Twee innings lang wist Dion Steijl Twins in toom te houden maar in de derde inning kwamen de Oosterhouters op een 1-0 voorsprong. Jarreau Maritina kwam op de honken door drie slag/doorgeschoten bal en kon door de foute aangooi van de catcher doorstomen naar het tweede honk. Doordat Ruar Verkerk een grondbal sloeg die door de korte stop verwerkt werd, kon Jarreau opschuiven naar het derde honk waarvan hij kon scoren op de opofferingsslag van Sam Kennelly. Twee innings later breidde Twins de voorsprong naar 2-0 uit.

De zesde inning zou een monsterscore inleiden. Door achtereenvolgende honkslagen van Shurman Marlin en Bob van der Meer en een vrije loop van Dave Janssen, liepen de honken vol. Brian Biezen bleeft geduldig wachten tot Ryan Oduber vier wijd gooide waardoor de score opliep naar 3-0. Een grondbal naar het linksveld van Jarreau Martina, stelde Dave Janssen en Bob van der Meer in staat om de 4-0 en de 5-0 te scoren. Na een double steal, ging Ruar Verkerk weer uit, maar sloeg hij wel Brian Biezen over de thuisplaat. Sam Kennelly sloeg het laatste punt van de inning binnen door een honkslag naar het rechtsveld.

Ondertussen heerste Misja Harcksen op de heuvel. In zeven innings gooide hij dertien (13!) keer drie slag en stond uiteindelijk één punt toe op twee honkslagen. Ook de bullpen presteerde goed vandaag. Jakob Syrén en Shogo Nakashima gooiden beiden één inning en wisten Pioniers van scoren af te houden.

Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was, werd die dat wel in de negende inning toen Twins er nog een keer lustig op los scoorde en vijf maal over de thuisplaat kwam.

Vanzelfsprekend kreeg Misja de winst achter zijn naam. Beste slagman was Brian Biezen die 2 uit 3 sloeg met een tweehonkslag, twee binnengeslagen punten en vier gescoorde punten. Jarreau Martina en Sam Kennelly hadden de meeste impact door de drie punten die zij elk binnen sloegen.

Overige slagresultaten:

  • Ruar Verkerk: 3 uit 6 met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten.
  • Sam Kennelly: 2 uit 5
  • Jarreau Martina: 3 uit 5
  • Bram Grooten: 1 uit 3 met een gescoord punt
  • Shurman Marlin: 1 uit 2
  • Bob van der Meer: 2 uit 4 met twee gescoorde punten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen