Ook na de verkiezingen blijft GroenLinks de straat op gaan

Foto: GroenLinks Oosterhout

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn inmiddels voorbij. Er is een nieuwe coalitie gevormd zonder GroenLinks. Maar GroenLinks wil er over 4 jaar helemaal voor gaan! Daarom gaan zij regelmatig huis aan huis om in gesprek te gaan over diverse onderwerpen. Afgelopen zaterdag was de Molenbuurt aan de beurt.

Verplaatsing MEK

De eventuele verplaatsing van het Milieu Educatief Centrum Kinderboerderij (MEK) en de nieuwe burgemeester. Zomaar twee onderwerpen die afgelopen zaterdag veelvuldig voorbij kwamen en wat mensen belangrijk vinden in hun wijk en in de gemeente Oosterhout. Over het MEK waren de meningen niet overal hetzelfde, over het algemeen vonden de buurtbewoners dat het MEK op een prima locatie staat en niet hoeft te verhuizen. De zorgen daarover gingen dan vooral over het welzijn van de dieren, er worden nu eenmaal veel evenementen gehouden dichtbij of op het Slotjesveld.

De nieuwe burgemeester

Volgens de buurtbewoners zou de nieuwe burgemeester een jeugdig persoon moeten zijn, betrokken bij de gemeente en al haar inwoners. Een leider die weet alle partijen bijeen te brengen, die zichtbaar is voor de burgers en dan het liefst een vrouwelijke burgemeester. In de wijk en de gemeente Oosterhout zou er volgens de bewoners die GroenLinks heeft gesproken vooral aandacht moeten zijn voor de vergrijzing in de stad. Kortom, genoeg werk aan de winkel voor de komende periode!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen