De KNBB Jumbo Bekerfinale 2018 is van start gegaan in Theater de Bussel!

Foto: Screenshot Youtube

In Theater de Bussel is gisteren de finale van de KNBB Jumbo Bekerfinale 2018 met acht overgebleven teams van start gegaan. Zes teams komen uit de Buffalo League. De organisatie is in de professionele handen van de Stichting Biljart Evenementen Nederland onder leiding van Harry Matthijssen en Ad Smout onder auspiciën van de Sectie Driebanden.

Deelnemende teams

De eredivisie, Buffalo League, is een van de sterkste competities in de wereld. Daarnaast is er een bekercompetitie voor teams, waarin Nederland het enige land is. Zo’n honderd teams van minimaal vier spelers zijn aan het begin van het seizoen gestart in de voorronden door heel het land. Daarvan zijn de acht finalisten over, die deze week de KNBB Jumbo bekerfinale spelen in De Bussel. Titelverdediger is Dallinga.com, dat vorig jaar na een zenuwslopende finale wist af te rekenen met het sterke Medisch Centrum Breda. Het betekende de vierde titel in vijf jaar voor de Zeeuwse cupfighters. De deelnemende teams in poules:

Poule A

  • SIS Schoonmaak, Den Haag
  • STZ Zundert, Zundert
  • Dallinga.com, Sluiskil
  • W. v.d. Sanden, Hilvarenbeek

Poule B

  • HCR Prinsen, Haarlo
  • L&B Ledermode, Hoeven
  • MCR, Oosterhout
  • La Plaza, Hoensbroek.

De wedstrijden

Je kunt de wedsgtrijden in De Bussel gratis bezoeken. Vandaag en morgen start de eerste wedstrijd om 13.00 uur en de laatste ronde 19.00 uur. Zaterdag, halve finales om 11.00 en 13.30, finale is om 16.00 en 18.30 uur in verband met uitzending NOS Studio Sport.

Biljarten in Nederland

Het Nederlandse biljarten is met zijn 26.000 leden één van de grootste biljartnaties in de wereld. De KNBB is in ledental in tweeën verdeeld: de Vereniging Carambole en de Sectie driebanden. Daarnaast zijn naar schatting nog twee keer zo veel biljarters lid van zogenaamde wilde bonden, niet aangesloten bij de KNBB. Driebanden is met zijn 1800 leden relatief klein, maar de populairste discipline in het huidige biljarten staat veruit het meest in de schijnwerpers. Dick Jaspers is een wereldspeler, een tiental spelers buiten de top twintig reist de wereld over om World Cups en andere internationale toernooien te spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen