Laatste RepairCafé in De Bunthoef voor de vakantie

Foto: RepairCafé

Komende zaterdag 30 juni is het weer RepairCafé in Activiteitencentrum de Bunthoef. Je kunt hier dan tussen 10.00 en 14.00 uur terecht met je kapotte gebruiksartikelen welke gratis worden gerepareerd door deskundige vrijwilligers.

Laatste voor de zomerstop

Zaterdag 30 juni is het de laatste zaterdag van de maand. Dat betekent RepairCafé in Oosterhout. Tevens de laatste kans, tot eind augustus, om uw kapotte gebruiksartikelen te repareren want in juli heeft het RepairCafé een zomerstop. Tijdens deze bijeenkomt worden reparaties uitgevoerd aan elektrische apparaten, textiel, kleding, sieraden, fietsen, computers, laptops, mechanische klokken en naaimachines. Tevens kunt je jouw botte messen, scharen en klein gereedschap laten slijpen. De klokkenmaker is deze maand afwezig, de naaimachine-reparateur zal wel aanwezig zijn.

Samen repareren

Het benodigde gereedschap is beschikbaar. Maar soms kan het zijn dat een reparatie pas kan worden uitgevoerd na het halen van een bepaald onderdeel. Dat moet de bezoeker zelf doen. Ook is het niet mogelijk kapotte spullen af te geven en ze later weer gerepareerd op te halen. Bij het RepairCafé is het juist de bedoeling om samen te repareren, kennis en ervaring te delen en repareren weer vanzelfsprekend te maken. Bovendien kunnen bezoekers dan zo nodig vragen beantwoorden, die de reparateurs helpen om een defect te vinden.

Tips

Tips voor wanneer je het RepairCafé gaat bezoeken:
– Is er een onderdeel defect waarvoor je al een nieuw exemplaar hebt zoals een rits, een nieuw snoer, knopen van kleding, zekeringen etc, neem je die natuurlijk mee.
– Ook als je niet weet wat defect is, of je kunt geen nieuw exemplaar krijgen, mag je langskomen.
– Neem behalve het apparaat ook de gebruiksaanwijzing mee of andere documentatie die je bij het apparaat geleverd hebt gekregen.
– Vergeet ook niet het netsnoer en/of andere verbindingskabels mee te nemen die nodig zijn
om het apparaat te kunnen testen.
– Neem ook de afstandsbediening mee als die er is.
– Bij computers/laptops: neem de netvoeding mee en eventueel de muis
– Bij ouderwetse cassetterecorders: neem een bandje mee, waarmee je problemen hebt.

Meer informatie

Tussen 10.00 en 14.00 uur is het RepairCafé te vinden in Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2 bij Winkelcentrum Zuiderhout in Oosterheide.Toegang, rep araties en parkeren is gratis.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen