ORTS mag geen kleding ophalen voor alternatieve financiering

Foto: ORTS

De Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting ORTS zou haar inkomsten structureel willen vergroten door een nieuw systeem van kledinginzameling in Oosterhout op te zetten. De gemeente staat deze alternatieve wijze van financiering niet toe.

Ondernemend

De gemeente staat sympathiek tegenover het idee dat de lokale omroep op ondernemende wijze haar financiering wil verbeteren, maar kan de ORTS niet onderhands als kledinginzamelaar aanwijzen. De Afvalstoffenverordening staat dat niet toe. De ORTS kan wat het college betreft wel deelnemen aan een aanbesteding waaraan meerdere partijen meedoen.

Vrijwilligersorganisatie

De ORTS is een vrijwilligersorganisatie. Er wordt al sinds 2016 gewerkt aan een financiële structuur, welke moet gaan leiden tot een sluitende begroting. Om het voortbestaan van de lokale omroep niet in gevaar te brengen vroeg de ORTS in juli 2017 om 70.000 euro aan de gemeente in de vorm van een ondersteuning van 40.000 euro en een garantstelling voor 30.000 euro. De gemeenteraad stemde in oktober vorig jaar in met een extra subsidie van 35.000 euro om te voorkomen dat Oosterhout een lokale, publieke omroep verliest als ‘waakhond van de democratie’.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen