Twins speelt gelijk in Bussum, concurrentie verliest

Foto: CC0 Creative Commons / Pexels

Wederom bleek een 2-0 voorsprong niet genoeg om de winst naar zich toe te trekken. HCAW scoorde vier punten in de zevende inning waardoor het er somber uitzag voor De Glaskoning Twins. Maar toch toonde de ploeg veerkracht door in de laatste slagbeurt twee keer te scoren en een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen.

door Chris Kabout

Zes innings lang hield Shogo Nakashima HCAW in toom en stond hij slechts twee honkslagen toe. Maar de zevende inning was een brug te ver. Drie honkslagen, waarvan een tweehonkslag, een opzettelijk vier wijd en een foute aangooi naar het tweede honk, stelde HCAW in staat om op het werpen van Shogo drie maal te scoren. Het vierde punt kwam ook op zijn conto maar dat werd gescoord toen Jakob Syrén het op de heuvel had overgenomen en een wilde worp gooide.

Twins had in de derde inning de leiding genomen dankzij een one-man show van Jarreau Martina. Jarreau kwam met vier wijd op het honk, stal het tweede honk, stal het derde honk en kwam over de thuisplaat dankzij een foute aangooi van pitcher Chris Pfau. Een honkslag van Dennis de Quint in de zesde inning, gevolgd door een veldfout van de midvelder en een vangbal in het rechtsveld zorgden ervoor dat Dennis op het derde kwam en kon scoren op de honkslag van Jamie Verheyleweghen.

Jakob Syrén hield de Bussummers in de achtste inning van scoren af en gaf de bal over aan Thijs Steenwijk in de tweede helft van de negende inning. In de slagbeurt ervoor, wist Twins gelijk te maken toen Jarreau Martina goed doorkwam met een honkslag met lopers in scoringspositie. Hierdoor konden Chris Gé en pinch runner Max Kops scoren.

Thijs Steenwijk schakelde de eerste slagman van HCAW, Berend Ruben, met drie slag uit. Vervolgens liet hij Roland Laurens met vier wijd kaal ontsnappen. Laurens stal nog wel het tweede honk maar werd als onderdeel van een dubbelspel uitgemaakt zodat Twins toch nog een puntje mee naar huis kon nemen.

Doordat de concurrentie vanavond verloor, Quick Amersfoort versloeg verrassend DSS en Hoofddorp Pioniers verloor van L&D Amsterdam Pirates, kon Twins toch nog een puntje uitlopen in de strijd om de vierde plaats. Met drieëndertig punten staat Twins nu twee punten voor op DSS en drie op Hoofddorp Pioniers. Jarreau Martina en Ruar Verkerk waren beide met 2 uit 4 de beste slagman voor Twins vanavond. Jarreau sloeg twee punten binnen, sloeg een tweehonkslag en scoorde zelf één maal.

Zaterdag speelt De Glaskoning Twins thuis tegen HCAW. De wedstrijd begint om 14:00. Bij deze nogmaals de oproep om in grote getale naar sportpark De Slotbosse Toren te komen om de ploeg aan te moedigen en naar de playoffs te schreeuwen.

Reacties

article
34963
Wederom bleek een 2-0 voorsprong niet genoeg om de winst naar zich toe te trekken.
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180810/twins-speelt-gelijk-bussum-concurrentie-verliest/
2018-08-10T07:10:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/08/05212604/honkbal-baseball.jpg
Nieuws, Sport